ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Лютий » 28 » Поетична квітка України.
15:01
Поетична квітка України.
                                                        
 
          За вікном зима. Ось у таку пору, 25 лютого 1871 року, народилася Лариса Петрів­на Косач          (Леся  Українка) . Це ніжне і дзвінке ім'я належить до найвеличніших імен нашого народу. Жила сім'я Косачів на Волині. Дівчинка зрос­тала в інтелігентній родині батько, Петро Антонович Косач, закінчив гімназію, Петербурзький – Київський університет – юридичний факультет. Він дуже любив Лесю. Вона була схожа на нього як ззовні, так і вдачею. Мати Лесі Українки - Ольга Петрівна - ві­дома українська письменниця, яка друкувалася під псевдонімом - Олена Пчілка. Про родинне дерево Косачів – Драгоманових можна вести окрему розмову. Хочемо лише сказати, що Леся виросла в колі високоосвічених, заможних, інтелігентних людей. Леся була веселою дівчинкою. Любила співати і танцювати. 19січня вона пішла на річку подивити­ся хрещення води, застудилася і дуже заслабла. Почала боліти права нога, яка раніше давала про себе знати, але ніхто не підозрював, яка страшна хвороба стоїть за цим, - туберкульоз. І ця вільна голубка боролася з усіх сил з хворобами, ставала міцною духом: «Я буду крізь сльози сміятись, буду жити, геть думки сумні» - писала вона.  Хвороба  забрала в Лесі дитинство, юність, не дала змоги вчитися в школі, нормально жити. Коли Лесі виповнюється 13 ро­ків, вона вже по-справжньому стає до літе­ратурної праці. У львівському журналі «Зоря» за допомогою Івана Франка та інших діячів української культури вірші юної поетеси за підписом Леся Українка, вперше побачили світ. Нема ліку тому що писала Леся Українка. Прожила хоч і коротке, проте надзвичайно цікаве життя – життя сповнене любові, добра, сили волі, мужності і краси. Тому недаремно її твори користувалися і користуються надзвичайною популярністю. Вона добре знана не лише у нашій країні, але й закордоном.
     Біликівська сільська бібліотека – філіал спільно з будинком культури провели для відвідувачів літературну мандрівку «Поетична квітка України».
 
Було запропоноване знайомство з біографією поетеси « Життєвий та творчий подвиг тендітної дівчини». Мультимедійна презентація «Вона мов промінь була горда почуттям».  Також відкрита викладка літератури « Я пройшла прекрасне, але складне життя».
 
 
 
Де бажаючі мали можливість ознайомитися з творами Лесі Українки.
     Леся Українка була надзвичайною жінкою і розуміла сама, віддаючи перевагу не особистому, а довгим годинам творчості. Даруючи наступним поколінням геніальні твори. Які зачаровують відкритим поглядом душі.
                                                                                   Наталія Ганженко.
                                             Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.
Переглядів: 489 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz