ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Березень » 23 » Поетичний вернісаж в Єрківській сільській бібліотеці
11:00
Поетичний вернісаж в Єрківській сільській бібліотеці
 
                
      
 
 Поезія – це струни відчуттів, 
 Це музика Вселенської любові,
 Поезія – це скарб усіх віків,  
 Це діамант величиною в слово! 
   (І. Федчишин)
21 березня, у весняний день, коли пробуджується природа, ми відзначаємо Всесвітній день поезії.  Це свято ухвалила 1999-го ЮНЕСКО. Представники ЮНЕСКО вважають, що поезія була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва. Тому людство повинно навчитися цінувати поетичні рядки і знаходити в них справжнє багатство. Всесвітній день поезії відзначається  в Україні з 2004 року. Його мета - залучити якомога більше людей до поезії, надати можливість молодим талантам заявити про себе. І тому, саме в Єрківській сільській бібліотеці зібралися всі ті, хто любить поезію на поетичний вернісаж «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».
Бібліотекар, Людмила Роменська, розповіла про започаткування цього чудового свята, вона сказала, що поезія – це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення жити разом з іншими, це головний засіб самоствердження та всезагального розвитку. Неперевершена поезія Лесі Українки та Тараса Григоровича Шевченка, яку читала бібліотекар вкотре зачаровувала присутніх. Кохання і поезія…вона є дзеркалом душі людської, де відбуваються найсокровенніші думки, найзаповітніші мрії, де найглибше і найвиразніше знаходять свій вияв почуття. І саме така поезія сучасних українських поетів лунала цього весняного дня. Марина Цуркан читала вірші Ліни Костенко «Очима ти сказав мені люблю!», «Моя любове! Я перед тобою».
 
 
 
 А Наталія Дарюга прочитала свої улюблені вірші миргородської поетеси Наталії Харасайло: «Повінчай нас сьогодні», «Жінка і ніч», «А як же без любові?».
 
 
 
 Наталія Баклай є улюбленою поетесою багатьох жінок, тому Ольга Канцібер  вибрала саме її вірші «Гріх тебе покинуть, гріх – любить» та «Ти не кажи мені про нього», які сподобалися всім присутнім. Гарного настрою додав запис пісень у виконанні Ольги Богомолець на слова Ліни Костенко «Я вранці голос горлиці люблю», «Очима ти сказав мені люблю», «Я Вас люблю». 
А всі бажаючі змогли ознайомитися з викладкою літератури "Поезія - це музика душі"
                                                                                                                        
                                                                                                         
Поезією ми захоплюємося, вивчаємо, презентуємо, бо вона підносить нас духовно, збагачує новими відчуттями та своєю неповторністю.
 
       Людмила Роменська, бібліотекар І категорії Єрківської сільської бібліотеки
Переглядів: 383 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz