ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Лютий » 27 » Прекрасне слово і душа у мові рідній воз’єднались
17:06
Прекрасне слово і душа у мові рідній воз’єднались
 
 
 
«Моя прекрасна, українська мова,
Найкраща пісня в стоголосі трав,
Кохане слово, наше рідне слово,
Яке колись Шевченко покохав».
            Ці слова стали епіграфом до проведення тематичної години «Слово наше рідне, слово українське», яка була проведена в Комишнянській селищній бібліотеці.
Бібліотекар Софія Шелевейстро познайомила користувачі з історією розвитку рідної мови та запровадження відзначення Міжнародного Дня рідної мови. Це свято досить молоде, сказала Софія Миколаївна, воно було запроваджено у листопаді 1999 року, рішенням тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, з метою захисту мовної та культурної багатоманітності. Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кожного епосу.
            Рідна мова – це мова, що засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. У мові – доля народу, без мови немає нас, немає минулого і майбутнього
            Завідуюча бібліотекою познайомила користувачів, що були присутні на заході, з викладкою книг «Плекатимеш мову – цвістимуть слова». А з відео презентації « Рідна наша мова в житті для нас основа»,  читачі дізналися, що наш народ не одне століття боровся за рідну мову, за те, щоб сьогодні вона стала державною, що наша мова не зникла, бо люди берегли її, як перлину, щоб ми могли заговорити нею у повний голос.
            Тож  плекаймо рідне слово, шануймо нашу державну основу!
 
Валентина Четверова, завідувачка Комишнянською селищною бібліотекою.
Переглядів: 372 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz