ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Лютий » 22 » РІДНА МОВА – БАТЬКІВСЬКА КРИНИЦЯ
17:32
РІДНА МОВА – БАТЬКІВСЬКА КРИНИЦЯ
 
 
 
Під такою назвою пройшла тематична година в Остапівській середній  школі , яку  спільно підготували і провели  Остапівська сільська бібліотека та  Будинок культури.
Свято рідної мови досить молоде, воно було запроваджено  13 сесією Генеральної конференції ЮНЕСКО  у листопаді 1999 року. З 2002 року  це свято відзначаємо і ми – українці. Головна  мета Дня рідної мови – сприяння мовній різноманітності світу, захисту мовних та культурних традицій. Українська мова пройшла нелегкий шлях, але залишається рідною для мільйонів людей. Наша рідна мова звична нам, бо ми чуємо її змалку, від самого народження. Але так само , як у кожної людини є одна рідна мама, так і мова рідна лише одна. Зникають у безвість царі, володарі, на порох розсипаються величні будівлі, гори перетворюються на купи каміння – написане слово залишається. І тягнеться «чиста ниточка», «золота зоряночка»  нашої душі і долі далі і далі в життя. Хай же живе рідна мова – найбільше диво і найбільший скарб.
  Учні  школи  Лаврінець Вероніка, Пляшник Єдуард, Жук Влада, Лаврінець Наталія, Сиверин Олег, Красіцка  Аліна, Толошна Настя, Бережинська Світлана читали вірші про рідну мову Д.Павличка, М. Сома, А.Загрудного, В.Сосюри, Д.Білоуса, а керівник гуртка Остапівського БК  Міронова Людмила виконала пісню «Мелодія слова».
 
 
 
 
 
 
 
 Насамкінець бібіліотекар Окружко Валентина побажала любити рідну мову, не забувати рідного материнського слова.
Переглядів: 325 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz