ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Листопад » 13 » Рідна мова, мова моєї Україн
13:00
Рідна мова, мова моєї Україн
 
«Рідна мова, будь не тільки святом, а насущим хлібом на столі…», під такою назвою відбулася літературна година у Комишнянській селищній бібліотеці – це традиційне місце для зібрань людей творчих, інтелігентних, тих, хто вміє відчувати душею красу слова і праці . Тож дружно на літературну годину до бібліотеки завітали учні 8-го класу Комишнянської ЗОШ (класний керівник – Валентина Смага) та місцева поетеса Оксана Топух.
 
 
 Захід відбувся з нагоди Дня української писемності та мови.
Розпочинаючи захід, завідуюча бібліотекою розповіла про значення рідної мови у житті кожного із нас.. Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною мовою прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язую людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями. А ще вона зазначила, що вміння любити дарує нам красу, поезію і крила творчості. Тому саме в бібліотеці постійно має звучати гарна музика, щире слово, мудра порада…
Надалі слово взяла сама поетеса. Вона розповіла дітям про милозвучність та красу рідної мови. Поетеса охоче поділилася з присутніми своїми спогадами про минуле, про перший написаний вірш, про перше кохання. З великим задоволенням декламувала власні вірші . Присутнім  розкрився широкий діапазон ліричного обдарування поетеси. Вірші у Оксани Топух лилися із самого серця, із душі. І кожен з присутніх в цей момент задумався: яка ж прекрасна наша земля, наші щирі люди, яка прекрасна наша чудова мова. 
 
 
 
Затамувавши подих, діти  слухали молитву про мову, яку зачитала Аліна Топух.  Потім всі разом долучилися до пісні «Мови чарівний голос…».
…Тож плекаймо в серці
Кожне гроно,
Прозоре диво калинове –
Наше рідне слово..
 
Валентина Четверова, завідувачка Комишнянською селищною бібліотекою-філіалом.
Переглядів: 379 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz