ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2020 » Листопад » 10 » Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово! У барвінки зодягайся, українське слово!
15:52
Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово! У барвінки зодягайся, українське слово!
 

                      Єдиний скарб у тебе – рідна мова.
Заклятий для сусіднього хижацтва.
Вона твого життя міцна основа,
Певніша над усі скарби й багатства

П. Куліш

9 листопада українська громада відзначає велике духовне свято — День української писемності і мови, що яскраво засвідчує багатолітній тернистий шлях розвитку рідного слова і його безсмертних творців. Мова — це велике національне надбання, коштовний скарб із могуття інтелекту і криці моралі, це пісня душі, покладена на слова. У ній досвід, мрії і сподівання мільйонів людей, об'єднаних в єдине ціле — народ.                                                                                                        На протязі багатьох років Єрківська сільська бібліотека – філія популяризує українську мову серед жителів села. До Дня української писемності та мови в бібліотеці для користувачів різних вікових категорій організована та оформлена книжкова виставка «Щира втіха – рідна мова, краю отчого краса» на якій представлено розмаїття мовознавчих видань: словників, довідників, збірників поетичних творів, віршів про мову. 

 

 

 Книжкова виставка «Краса поетичного слова наших земляків»  доповнила і розкрила красу і велич  поезії  поетів Полтавщини.                                                            

                                  

 

  Тарас Шевченко — український поет, наш духовний батько, Пророк і творець нації. Ідеї, закладені в його поезіях, стали золотим ядром української національної свідомості. Своєю мовою Шевченко об’єднав усі частини української етнографічної території, Шевченкова мова, скупана у фольклорно-пісенних ріках, - це явище духозведення нашої нації. Тому постійно діюча виставка – портрет «Слово, пісня, дума Кобзарева – ви окраса й суть мого життя» завжди приваблює читачів.                                                         

 

 

   У 1991 році Україна стала незалежною державою. З розвитком держави інтенсивно розвивається і українська мова. Ми з вами одержали у спадок сучасну українську літературну мову — багату, розвинену, гнучку. Нею можна висловити все: від найскладніших і найновіших наукових відкриттів до найвеселіших віршів, пісень, оповідань. Багатство мови зберігається у незліченній кількості чудових українських пісень, у думах і казках, у творах письменників, у живій розмовній мові. Наше завдання — берегти цей неоціненний дар, примножувати його, не засмічувати чужими і грубими словами, не забувати, щиро любити. І хоч наша мова зазнала гоніння, переслідування, зараз вона живе, квітне і вдосконалюється. Любімо і бережімо її.

Переглядів: 146 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz