ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Січень » 15 » Щедрий вечір
18:00
Щедрий вечір
 
                         
 
 
            За тиждень після коляди, напередодні старого нового року-Щедрий вечір,або день преподобної Мелані ї«Маланка» – народне дійство, що прийшло до нас з глибокої давнини. Щедрівкові дійства виконували дівчата. Увечері напередодні Нового року молодші і старші дівчатка групками та поодинці приходили до односельців, щоб защедрувати-привітати з новолітуванням, побажавши  господарям багатих врожаїв та міцного здоров’я. 
 
 
 
                        Тож і зібралися активні відвідувачі Кибинської сільської бібліотеки на народознавчу годину в сільську бібліотеку. Гості, разом з завідуючою Кибинською сільською бібліотекою Надією Глушко, познайомилися та  згадали історію виникнення свята  Маланки та традиції приготування українських страв  на свята. Дівчата старшокласниці (Анастасія Чудан, Наталія Федорова, Дарина Чудан, Діана Яріш) привітали присутніх ,виконавши щедрівку  та запросивши здійснити цікаву мандрівку, сповнену чудес.
 
 
 
 Сподобались щедрівки , з побажаннями здоров’я та добра,які виконали брати: Максим та Артем Лях, учні молодших класів Кибинської ЗОШ.
 
 
 
            Дарина Чудан, учениця 7 класу Миргородської школи №1 ім. Панаса Мирного  розповіла про народні прикмети в січні та разом з найменшими відвідувачами згадали Новорічні приказки.
            Діана Яріш організувала конкурс розгадування загадок.
Органічним доповненням свята була книжкова виставка «Хай Рік новий,Різдво христове, Вам подарують дні чудові». Тут  діти познайомилися з цікавими книгами та журналами про звичаї та традиції українського народу ,народні образи,тексти колядок і щедрівок. Діти мали змогу переглянути книги про зиму та Новий ,про колядки та щедрівки. взяти їх з собою, щоб прочитати   вдома.
Надія Глушко, заідувачка Кибинської сільської біблотеки-філіалу
Переглядів: 334 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz