ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Січень » 15 » Щедрий вечір, добрий вечір !
14:36
Щедрий вечір, добрий вечір !
 
 
Напередодні Старого Нового року Україна святкує Щедрий вечір! Святкування Щедрого вечора походить від стародавнього, ймовірно, дохристиянського звичаю. За християнським календарем — це також день преподобної Меланії. Меланка-Вода приходить на щедрий вечір разом із Василем-Місяцем сповістити господарів про наступні торжества та справити гостини, які в народі так і називають — гостини Меланки. У народній традиції обидва свята об’єдналися в Щедрий вечір, або свято Меланки.
Тож, сніжним, зимовим ранком зібралися відвідувачі в приміщенні Кибинської сільської бібліотеки, на свято Маланки. В дотепній, жартівливій формі діти знаряджали Маланку, одягнувши її в побутовий український одяг.
 
 
 З роллю Маланки успішно справився учень 7 класу Миргородської школи ім. Панаса Мирного  Валентин Стадник, роль Нового року вдало зіграв Андрій Ярмоленко, учень 7 класу Кибинської ЗОШ. 
 
Щедрувальники із завзятістю виконали українські щедрівки, побажавши щастя, добра та здоров’я, адже побажання на Новорічні свята мають стати реальністю. Сподобалась відвідувачам і ілюстративна виставка-інсталяція  «Традиції святкування Новорічних свят».
 
  Надія Глушко, завідувачка Кибинською сільською бібліотекою-філіалом
Переглядів: 319 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz