ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Січень » 21 » Щоб не згасав Йорданський знак
10:09
Щоб не згасав Йорданський знак
 
                           
            Різдвяно – новорічний період завершується святом Водосвяття. Його ще називають Водохреща, Хрещення, Ордань, Богоявлення господнє. Цей звичай прийшов до нас на Україну разом із християнством і став традиційним святом нашого народу. Українські свята та їх традиції шанують та поважають в Єрках. Члени клубу дозвілля Єрківчанка» прийшли до  Єрківської сільської бібліотеки  на дівич – вечір «Традиції Водохреща, як завершення зимових сваят».
 
 Бібліотекар Людмила Роменська розповіла про історію виникнення одного із найбільших свят – Водохреща та ознайомила з літературою, яка відображає звичаї та традиції цього свята. Також своїми спогадами про святкування Водохреща поділилися Ганна Баришполець, Ніна Крицька,  Ганна Ступка та Галина Шапочка. А про народні прикмети на Водохреща розповіли Ганна Байдіна та Марія Канцібер. Всі відвідувачі Єрківської сільської бібліотеки. на протязі новорічно – різдвяних свят, мали змогу переглянути викладку літератури «Чарівні мелодії зимових свят». 
   
 
                                                                 
             19 січня вже традиційно єрківчани зійшлися на святкове богослужіння та освячення води, яке провів отець Георгій. А всі бажаючі мали змогу здійснити обряд купання у Хрещенській воді.
 
 Жителі села вдячні сільському голові, Світлані Носенко, за допомогу в організації свята,
 
                      Людмила Роменська, бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки.
Переглядів: 345 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz