ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Січень » 22 » Сила держави- в єдності
11:36
Сила держави- в єдності
 
 
 
Двадцяте століття залишило нам у спадок вершинні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності й потребують осмислення сконцентрованого в них історичного досвіду боротьби українства за свободу, незалежність, державність. До таких подій належить і день ухвали Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом- Днем Соборності України.
Для користувачів Собідської бібліотеки-філіал було проведено інформаційне повідомлення: "Соборна мати Україна- одна на всіх, як оберіг". З виступу бібліотекаря присутні дізналися, що ідея соборності бере свій початок ще від об'єднання земель навколо князівського престолу в Києві, а її філософське коріння сягає часів Візантії. Протягом віків за її втілення боролися Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Петро Дорошенко, Пилип Орлик. 22 січня 1918 року в приміщенні Київського будинку вчителя було підписано Четвертий Універсал,яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною  державою. А 1919 року в цей самий день на Софіївській площі в Києві було проголошено Акт Соборності українських земель.
         День Соборності України став символом втілення в життя мрій кількох поколінь українців, в силу історичних обставин розділених державним кордоном, жити єдиною родиною у власній державі.
         Тож хай непорушною буде міць нашої держави, зростає її авторитет у світі, мир та злагода панують між громадянами!
                                      
 
                       Наталія Дорогопулько, бібліотекар І категорії Слобідської сільської бібліотеки-філіалу
Переглядів: 364 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz