ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Квітень » 28 » СХИЛІМО ГОЛОВИ ПЕРЕД ГЕРОЯМИ ЧОРНОБИЛЯ.
09:13
СХИЛІМО ГОЛОВИ ПЕРЕД ГЕРОЯМИ ЧОРНОБИЛЯ.
 
 
 
Є чорне золото, є чорний хліб,
Є чорний  лебідь і  лебідка  чорна.
Та  найчорнішим  серед  них  усіх
Є  все-таки Чорнобиль.
 
26  квітня  виповнився  31  рік від  дня  трагедії на Чорнобильській АЄС. Біда, яка сталася в ту ніч, сколихнула увесь світ, відлік часу став не  мирним, а тривожно-трагічним. Сотні людей постраждали від цієї  катастрофи, багато з них віддали своє  здоров*я, а хто і життя, закривши дорогу  смертельному  атому.
Наші односельці-ліквідвторои аварії на ЧАЄС теж  сміливо і до кінця  виконали свій обов»язок, не шкодуючи свого життя, адже поруч «дихав» реактор і дихання його будо смертоносним. Це : Гузь Григорій, Онацький Олексій, Поливода Олексій, Скорик Сергій(який прочитав авторського вірша про Чорнобиль), Москаленко Григорій. Відійшли за вічну межу  Окружко Володимир, Єфрім Микола, Сімірня Іван.
В Остапівській  сільській бібліотеці, 27 квітня  о 10 годині , спільними зусиллями будинку культури та школи, була проведена зустріч –вшанування з чорнобильцями,  на яку були запрошені чорнобильці  та вдови померлих героїв.  Всіх   привітали піснями, вшанували квітами.
 А о 13 годині така ж зустріч відбулася В. Будаківській сільській бібліотеці, де чорнобильців В. Будаківки  теж вітали  діти, бібліотекар В. Будаківської сільської  бібліотеки Гузь Галина, сільський голова   Кіпрач Олексій, який своїм автомобілем привіз учасників художньої самодіяльності: Волинець Ярослава та Сіверіна Олександра,  а також  бібліотекаря Остапівської сільської бібліотеки Окружко Валентину та директора Остапівського  СБК  Федоренко Віту на урочистості.
 
 Зустріч пройшла  у теплій атмосфері, пам’ять про героїв буде вічно жити у наших серцях. А ми залишаємося з  мрією про майбутнє з добротою, вірою, любов’ю  до рідної землі, до народу, до наших чарівних луків, озер, гаїв, каштанів.
Хай стане мир міцнішим у стократ,
Хай над землею чисте небо буде.
Чорнобиль – попередження, набат,
Його уроків людство не забуде.
 
Валентина Окружко,  бібліотекар Остапівської сільської бібліотеки
Переглядів: 351 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz