ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Січень » 23 » Соборність України – соборність наших душ.
11:37
Соборність України – соборність наших душ.
 
 
Щорічно, 22-го січня в Україні відзначають День Соборності України.  Саме цього дня, в 1919 році,  всі українські землі об’єдналися в єдину Українську державу. Саме в  цей день з’єдналися Захід і Схід України. Це був один з найпрекрасніших моментів нашої історії. Тож з нагоди  цього дня  в приміщенні  Черкащанського навчально – виховного комплексу  відбулося свято «Соборній Україні – слава, нині і повік».  Директор закладу, Тетяна Базя, привітала присутніх із  сторіччям соборності, а Надія Рожко, директор Черкащанського  сільського будинку культури,  написала  та прочитала власний  вірш «Соборність. Мир і дружба між народами». Учні  четвертого та п’ятого класів активно прийняли участь у заході,  вивчивши  на пам'ять велику кількість віршів. Зачаровувала присутніх  піснями про Україну Яна Мікільченко.
 
В сільській   бібліотеці була  влаштована книжкова виставка «Соборність Духу, Розуму і Серця». Також  звучали  пісні про Україну у  виконанні Мікільченко Яни.
 
 
 
Ніби звертаючись до нас, один з творців Акту Злуки, державний секретар ЗУНР Логнин Цегельський говорив про 22 січня: «Це  така  дата, що  її виучувати  будуть  напам’ять українські діти грядущих поколінь побіч  таких  дат,  як  дата  Хрещення  Русі,  як битва  над Калкою,битва  під  Полтавою  або зруйнування  Січі». Його  слова стали справді  пророчими.
 
Світлана Челембієнко,  бібліотекар І категорії Черкащанської бібліотеки- філіалу
Переглядів: 304 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz