ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Липень » 10 » СЬОГОДНІ ПАПОРОТЬ ЦВІТЕ
15:51
СЬОГОДНІ ПАПОРОТЬ ЦВІТЕ
 

Одним із найстаріших і найцікавіших літніх свят наших предків є свято Івана Купала, яке випадає в ніч з 06 на 07 липня. У народі об’єднався образ язичницького бога достатку Купали з християнським пророком Іваном хрестителем. Це день літнього сонцестояння, а також свято молоді, води, вогню, купання.
у селі Гаркушинці святкування Івана Купала досі не втратило свого значення. Жителі залюбки відзначають це свято, адже воно уособлює прадавні традиції українського народу. І цей рік 06 липня проводилося святкування за всіма звичаями та обрядами.
 
 
 Головний персонаж Літо (Дарина Бойко) уявно переносила глядачів в різні дива. Щирий сміх викликали Лаврін (Олег Корпан) та Карпо (Ігорь Смикалов) підбираючи наречених. Хвилювалися присутні за Наталку (Поліна Корпан), яку ледь – ледь не посватав пан Возний (Олег Корпан). Дітки виявили кмітливість і розгадали всі загадки Відьми (Тетяна Питомець), за які отримали подарунки. А також залюбки розгадали ребус «Віночок» проведений Кікіморою (Віра Глєба бібліотекар).
 

Після заходу сонця на свято парубки на возику доставили Водяного та русалок. За традицією всі присутні були окроплені водою, бо в цю ніч вона цілюща.
У конкурсі на кращій віночок, перемогла Марина Голюбицька, яка була відзначена подарунком.
Заохочувальний продарунок отримала і наймолодша учасниця 4-х річна Саша Воронкова.
Веселі пісні дарував гість з села Вирішальне Лохвицького району Микола Пащевський.
Продовжувалося свято розвагою - переплигуванням через багаття.
І довго ще лунали пісні над Гаркушинцями...
Дякуємо в проведенні свята за надані кошти заступнику генерального директора агрофірми «Миргородська» Сергію Замоздрі та депутатському складу Гаркушинської сільської ради, а також місцевому підприємцю Олександру Педоричу за допомогу в організації свята.
Тетяна Питомець, директор
Гаркушинського сільського будинку
культури
Переглядів: 428 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz