ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Травень » 12 » Свято, яке єднає покоління.
14:47
Свято, яке єднає покоління.
Друга світова війна принесла багато горя і страждань. В кривавих битвах з противником гинули тисячі воїнів, а в своїх домівках від ворожих бомб, осколків і куль помирали мирні мешканці міст і сіл. У кожного  з нас є своя історія Другої світової війни. Для когось це дід чи прадід, який дійшов до Берліна чи пропав безвісті, для когось – страшний спогад про евакуацію чи полон, а потім роки поневірянь. Друга світова війна… Не старіє, не зникає національна пам'ять про ті полум’яні роки. Ми, українці, трепетно оберігаємо нашу мужню й величну історію, передаючи її у спадщину прийдешнім поколінням.
9 Травня в селі Єрки, біля пам’ятника загиблим воїнам – односельцям, відбувся урочистий мітинг – реквієм, присвячений Дню Перемоги. З вітальним словом до присутніх звернулася сільський голова Світлана Носенко. Слова вдячності вона висловила всім односельчанам, які захищали Україну від нацизму та запевнила, що пам'ять про них буде вічно жити в наших серцях. Добрими словами Світлана Іванівна згадала й учасників АТО, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, воїнів – афганців.
 
 
 Теплі слова привітання линули від директора приватного господарства імені Зубковського Володимира Тарана. Володимир Корнійович  побажав всім присутнім міцного здоров’я, ясного неба, щоб біль війни назавжди залишився в минулому, а наше мирне життя було наповнене щастям і добробутом.
 
 
 
 Зворушливі слова ведучої Катерини Зубковської викликали у кожного із присутніх хвилювання та патріотичні відчуття. Книгу памя’ті полеглих воїнів зачитала секретар Ярмаківської сільської ради Наталія Манжола. Хвилиною мовчання вшанували воїнів, полеглих у Другій світовій війні, а до пам’ятника єрківчани поклали живі квіти. Хвилюючі емоції переповнювали всіх, коли лунали патріотичні пісні та пісні часів війни у виконанні Аліни Шульги та учасників ансамблю «Єрківчанка» -  Ганни Байдіної, Ганни Баришполець, Валентини Баришполець, Наталії Дарюги, Тамари Джунь, Марії Канцібер, Ніни Крицької, Світлани Оврах, Тамари Ребрик,Тетяни Роменської, Ганни Ступки, Тетяни Чоботаренко, Галини Шапочки, Ніни Ющенко під музичним супроводом Володимира Бойка.
 
 
 
 По закінченню мітингу Іван та Валентина Купенко запросили всіх бажаючих скуштувати польову кашу. Великий інтерес у присутніх на мітингу  викликала виставка – спогад «Війна у пам’яті, у серці – біль» .
 
    Людмила Роменська, бібліотекар І категорії  Єрківської сільської бібліотеки - філіалу
Переглядів: 449 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz