ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Вересень » 29 » Свято хранителів мудрості
15:36
Свято хранителів мудрості
 
             
 
                                                          Захочеш доторкнутися святого,–
                                                      Пройди поміж тісних рядів полиць,
                                                       Торкнися книги – джерела усього.
                                                          Найкращого на цій святій землі.
            30 вересня відзначають Всеукраїнський день бібліотек. Свято бібліотеки – це передовсім, свято книги, великдень нашого духу, що починається із Сковороди та Котляревського, духу що вийшов із «Кобзаря» Шевченка, через святий собор Гончара і чорну голгофу Стуса, катівні Теліги і душевний біль Ліни Костенко. Недарма ж так співпало, що день бібліотек і день іменин Віри, Надії, Любові, та Софії припадає на один день. Тож Віри вам читачі у власні сили, Надії на те що ви більше будете відвідувати бібліотеку, більше читати і шанувати книгу, Любові від вас користувачі і мудрості у здійсненні ваших планів. Є багато див на землі створених природою і зроблених людиною. Та чи не найбільше диво з див – книга. У ній увесь неосяжний світ. Народна мудрість говорить: «Одна книга тисячі людей навчає». Не може існувати бібліотека без книги, а книга без читача. З книгою ми пов’язали своє життя, з нею ми працюємо і відпочиваємо, їй ми безмежно вдячні.
            Напередодні свята Біликівська сільська бібліотека-філіал, спільно з будинком культури провели для своїх читачів-відвідувачів дублер-шоу «Бібліотекар на годину». Кожен з читачів спробував професію бібліотекаря -  Дахно Віта запропонувала Свінціцькій Вікторії прочитати цікаву книгу Джоан Ролінг , «Гаррі Поттер і келих вогню». А Вікторія порадила взяти Віті «Гаррі Поттера і смертельні реліквії». Андрусику Глібові випала клопітка робота знайти в Інтернеті для Москаленка Дмитра  китайську народну казку «Пензлик Маляна». Але він без жодних зусиль  справився зі своїм завданням. Та ще і допоміг своїх сестричці Андрусик Нікі знайти цікаву гру на комп’ютері. Москаленко Діма показав Глібу корисний сайт де можна прочитати багато цікавої  інформації на урок зарубіжної літератури. Ганженко Едік зробив запис для  Дахно Аліни якій потрібна була книга по шкільній програмі Джека Лондона «Біле Ікло». А Едіка зацікавила книга «Гаррі Поттера і орден Фенікса», яку  Аліна з задоволенням записала в формуляр.
 
 
 
 
 
            «Ріднити людей з книгою, відкривати їм красу і силу слова – що може бути достойнішим» - писав Олесь Гончар. В нашій сільській бібліотеці кожен може взяти не тільки цікаву книгу , а й різні періодичні видання та ще скористатися вільним доступом до Інтернет мережі. Ми з радістю чекаємо Вас в нашій бібліотеці.
                    Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.
Переглядів: 344 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz