ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Травень » 11 » Тих днів не змовкне слава
11:14
Тих днів не змовкне слава
 
9 травня , назавжди залишиться днем нашого національного тріумфу, символом героїчного минулого, величі духу і братства народів. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім'я перемоги над фашизмом – істинний приклад патріотизму для нащадків.
Багатьом героям, полеглим на полях битв, не судилося побачити Велику Перемогу. Сьогодні, в річницю героїчного подвигу, немає поряд і багатьох з тих, хто, відстоявши свободу і незалежність Батьківщини, повернулися в післявоєнну розруху, мужньо подолали всі тяготи, відновили зруйновані міста і селища.
Пам'ять про них непідвладна часу, як непідвладна часу любов до Батьківщини. Так було і буде завжди – і через десять років, і через сто, і через століття. Обов'язок нинішніх поколінь – бути гідними продовжувачами справи переможців, що вирвали країну з лап фашистів, що врятували її і зберегли прекрасною і квітучою. Щороку свято 9 травня служитиме нагадуванням – немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній землі! Тому, не випадково ,саме в цей день у будинку престарілих села Петрівці відбулося свято для  ветеранів  та дітей війни , які залишились в живих після другої світової.  Це- Мартинов Федір Дмитрович, Мельник Віра Семенівна , Коваленко Олександра Іванівна, Солодовник Михайло Антонович, Шутова Марія Миколаївна. З великою радістю вони  приймали вітання від   молодших  жителів  села, учнів четвертого класу Петрівцівської ЗОШ,  та сільського бібліотекаря. 
 
 
 
 Зі сльозами на очах вони дякували за прекрасні подарунки, що діти приготували разом з бібліотекарем:  букети з квітів і  рушники на яких вишиті маки червоними і чорними нитками. Маки -  символ  вшанування пам'яті тих хто загинув на війні. Особливо  діти дякували , ветеранам за стійкість і мужність, які пройшовши крізь спалахи вогняних років, зуміли зберегти чистоту душі та помислів.
 

Побажали  всім захисникам Вітчизни міцного здоров’я на довгі літа, мирного неба над головою, щастя, злагоди. Сердечно вітали  присутніх з  Днем  доблесті і героїзму.
Цього дня ветеран  війни Мартинов Федір Дмитрович, святкував своє день народження, йому виповнилося  дев’яносто три роки . 
 
 
 
Він також з великою радістю приймав вітання від молодших школярів  Петрівцівської ЗОШ , зворушливо звучали вірші-вітання:
З Днем народження Вас ми вітаєм!
Щоб стільки ж раз весна цвіла!
Сьогодні щиро Вам бажаєм
Здоров’я, щастя й тепла!
Щоб шлях Ваш був такий широкий,
Щоб мало було перешкод,
Щоб ювілей справляли сотий!
Не знали б Ви тяжких турбот!!
Багатьом героям, полеглим на полях битв, не судилося побачити цей великий день. Сьогодні, в річницю героїчного подвигу, немає поряд і багатьох з тих, хто, відстоявши свободу і незалежність Батьківщини, повернулися в післявоєнну розруху, мужньо подолали всі тяготи, відновили зруйновані міста і селища. Та пам'ять про них непідвладна часу, як непідвладна часу любов до Батьківщини. Так було і буде завжди – і через десять років, і через сто, і через століття. Обов'язок нинішніх поколінь – бути гідними продовжувачами справи переможців, що вирвали країну з лап фашистів, що врятували її і зберегли прекрасною і квітучою. Щороку свято 9 травня служитиме нагадуванням – немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній землі!
 
Юлія Костенко, бібліотекар Петрівцівської сільської бібліотеки-філіалу
Переглядів: 377 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz