ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Січень » 29 » Тут юнь прекрасна і свята встелила землю в мить єдину
16:26
Тут юнь прекрасна і свята встелила землю в мить єдину
 
 
У довгій, тисячолітній історії українського народу є багато героїчних сторінок. До них линемо ми щораз своїми думками, розгортаємо карту за картою, сторінку за сторінкою й шукаємо у них нашої слави й нашої сили, шукаємо у героїчних чинах найглибшої основи для відродження віри у нашу правду й нашу перемогу.
Серед героїчних сторінок нашого недавнього минулого вибивається на перше місце одне коротке слово – „Крути”! Це одне слово виказує сьогодні цілу скелю думок і глибоких почуттів, які лягли в основу українського націоналістичного руху. Воно стало прапором і провідною зорею нового українського покоління.
26 січня 2018 року, для користувачів Комишнянської селищної бібліотеки, була проведена історично- патріотична година «Волі народної дзвін». Завідувачка бібліотеки розповіла, що найкраще описав ситуацію бою під Крутами Володимир Винниченко у своїй книзі «Відродження нації»:
«… Це була війна впливом… Наш вплив був менший. Він був уже остільки малий, що ми з великими труднощами могли складати якісь невеличкі більш-менш дисципліновані частини й висилати їх проти більшовиків. Більшовики, правда, теж не мали великих дисциплінованих частин, але їхня перевага була в тому, що всі наші широкі маси солдатства не ставили їм ніякого опору або навіть переходили на їхній бік, що майже все робітництво кожного міста ставало за ними; що в селах сільська біднота явно була більшовицька; що, словом, величезна більшість самого українського населення була проти нас. Єдиною активною мілітарною нашою силою була наша інтелігентна молодь і частина національно-свідомого робітництва, яке гаряче стояло за українську державність, розуміючи за нами ту державність так само, як і ми її розуміли»…
Валентина Іванівна  також познайомила з літературою, яка була представлена на книжковій викладці «Герої не вмирають…»
 
 
 
 Присутні переглянули в Інтернет мережі відеоролики, що присвячені подвигу Героїв Крут. Під час зустрічі згадували не лише героїв Крут, а й усіх воїнів, що віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність України. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять молодих героїв
         Проведений захід був спрямований на виховання почуття патріотизму, відданості, любові до Батьківщини  та пам’яті про тих, хто відстоював і відстоює  свободу  і незалежність України. Адже, щоб будувати майбутнє, треба добре знати істинну історію, любити свою країну і гаряче бажати зробити її кращою.
 
Валентина Четверова, завідувачка Комишнянською селищною бібліотекою-філіалом
Переглядів: 400 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz