ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2018 » Березень » 12 » Україна - це Шевченко, Шевченко - це Україна.
14:51
Україна - це Шевченко, Шевченко - це Україна.
 
 
В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім'я і у нашого народу – Тарас Шевченко. Не було і немає в Україні поета, який був би йому подібний. Не було у неньки України сина, який так ніжно і віддано любив свій народ і так страждав за нього. Саме він зберіг і повернув народу його голос – українську мову. Для кожного з нас ім'я Шевченка є святим. Велич Кобзаря – у величі всієї України і в особистій долі кожного українця. Уявити себе без Шевченка — все одно, що без неба над головою.
10 березня 2018 року, із нагоди 204-ої річниці від народин Тараса Шевченка, Попівська громада, вшанувала пам’ять Великого Кобзаря.. За ініціативою Миколи Сергійовича Віташа, голови товариства «Батьківщина – Нива», депутата Миргородської районної ради, урочистості відбувалися біля пам’ятника Кобзаря.
 
 
Микола Віташ звернувся до присутніх з такими словами: «Тарас Шевченко – видатна особистість не лише для XIX століття, а й для будь-якого періоду новітньої української історії. Саме тому поет є символом боротьби волелюбного українського народу, творчість якого надихає, підтримує в непростий час, дарує надію на кращу долю для незалежної України
На шевченківських урочистостях у Попівці  були присутні: заступник голови районної ради, депутат районної ради Микола Вікторович  Парфеня, депутат районної ради, голова Миргородської районної організації Аграрної партії Україна Микола Васильович Григоренко. Які поклали корзину квітів до постаменту Шевченкові.
 
 
 
            Наприкінці урочистостей зазвучали твори Тараса Григоровича у майстерному виконанні  народного аматорського колективу Попівського будинку культури «Піснеграй»,  керівник Микола Куліш. Найвідомаші твори Шевченка лунали на все село, а знаменитий «Реве та стогне Дніпр широкий» разом з «Піснеграєм», співали всі присутні.
 
 
 
 
Шанувальники творчості Великого Кобзаря мали змогу продовжити знайомство з великим українцем у Попівській сільській бібліотеці де  була організована книжкова виставка «І голос Шевченка з віків долинає…». 
 
 
 
Також в бібліотеці організовано виставку вишиванок «Попівські майстри – Шевченку». Серед робіт виділяється прекрасний портрет  Тараса, який вишила і передала в дар бібліотеці її постійна користувачка Ольга Шалаєва.
 
 Зацікавив читачів і портрет Шевченка, який виготовила читачка бібліотеки Вєра Штилик,
 
 а як радує око портрет Шевченка, який вишив  і , до речі, теж передав в дар бібліотеці Іван Шаповал. 
 
А який чудовий рушник  з відомим шевченківським «Заповітом» подарувала бібліотеці майстриня Гнатик Любов.   
        
Напередодні дня народження Шевченка, в бібліотеці було проведено з учнями 5 – го класу   конкурс читців поезії «Ім’я Шевченка стукає в серця». У конкурсі взяли участь Дмитро Оберемок – вірш «Думка», Таня Міхненко – вірш «Мені однаково, чи буду», Каріна Недождій – «Думи мої, думи мої…», Максим Харкевич – «Хмарка», Олександра Супрун «Садок вишневий коло хати», Настя Горбань – «Заповіт», Артем Нестеренко – « Мені  тринадцятий минає». 
 
Присутні на конкурсі ще раз переконалися ,  що їм просторо  в цьому імені. В ньому вся історія наша, все буття, ява і найпотаємніші сни. Нас просто не існує без нього: Україна - це Шевченко, Шевченко - це Україна.
Любов Демидко, завідувачка Попівською сільською бібліотекою-філіалом
Переглядів: 355 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz