ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Січень » 24 » Україна соборна держава!
12:53
Україна соборна держава!
 
 
 
     Україна – це квітучий край з рутою-м’ятою та барвінком. Україна – це милозвучна рідна мова, вишитий рушник, задушевна лірична пісня та калина біля хати.
     Україна... Скільки у цьому слові любові, тепла, ніжності. Україна – це безкраї простори, мальовнича природа, золоті ниви пшениці, ліси, моря, та ріки. Україна – це квітучі сади, стежина до хати, шепіт вітру і шелест дощу, спів птахів і рожева мальва під вікном. Україна – це росяні світанки, зоряне небо. Краса нашого краю вражає, захоплює, чарує. 
    На долю нашого народу випало багато героїчного і водночас трагічного. Здавна земля наша була ласим куснем для сусідів. Історія України - це історія народу, який протягом багатьох століть боровся за свою незалежність та єдність. Ідея єдності нашої держави була однією з найзаповітніших мрій українців. 22 січня 1919 року в Києві було урочисто проголошено Універсал соборності, в якому говорилось про те. що однині воєдино об’єднаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України, Західна та Східна. Тепер є єдина, незалежна Українська республіка. Слово соборність включає у себе єдність і згуртованість. І от 22 січня ми відзначаємо День соборності України. Це надзвичайно важлива дата в історії нашої держави.
    Біликівська сільська бібліотека – філіал спільно з класним керівником 3 класу  Закаблук Вікторією Михайлівною підготували для учнів міні – екскурс «Соборна духом Україна!». 
 
Діти складали тематичну павутинку «Україна наша ненька», грали в вікторину « Прислів’я про Україну нашими вустами»,
працювали парами над завданням «Україна має чарівні міста». 

 
 
Учні готувалися до свята і підготували свої роботи показавши любов до Батьківщини, також розмістили  навколо карти України  сердечка щоб наша Україна  була захищена любов’ю,  наших сердець.
Всі бажаючі мають змогу ознайомитись з тематичним оглядом виставки «Соборність: з’єднання духовності та сили», яка діє в приміщенні бібліотеки.
Ми маємо розуміти, що лише в єдності дій та соборності душ  можемо досягти величної мети – побудувати економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки.
    Наталія Ганженко,
            бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.
Переглядів: 296 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz