ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Квітень » 19 » Великодні писанки
12:04
Великодні писанки
 
 
Великдень – одне з найбільших свят християн. Невід’ємною частиною великоднього свята є крашанки, писанки, дряпанки, мальованки. За тисячі років свого існування писанкарство пережило чимало гонінь. Багато років цей вид мистецтва цю традицію забороняли. Навіть вивчати  історію писанкарства було заборонено. Та чудова національна традиція всерівно не згинула, а передавалась тихенько із покоління в покоління.
Щоб відновити наші давні традиції 14-го квітня о 15.00 в Гаркушинській бібліотеці-філії було гамірно від дитячих голосів, які завітали на годину українознавства «Чарівний світ мальованки». Присутні діти прослухали розповіді бібліотекаря Віри Глєби та директора Гаркушинського СБК про різні види розпису яєць до Великодня. Виготовляли мальованки та навчалися робити  дряпанки .
 
 
 Дітей зворушила легенда про злого духа і писанки, з якої вони зробили висновок – доки всі люди будуть писати багато писанок,  доти буде існувати світ.
Узори, що зображаються на писанках мають своє значення, так як і кольори якими розмальовують їх, можна додавати щось своє, адже коли ми малюємо ми вкладаємо свою душу і серце.
Чудового віршика про писанки нам розповіла Аня Питомець, а дітки розповіли як у їхніх  родинах проходить  підготовка до Великодніх свят.
        Час сплинув, а наші мальованки та дряпанки  засяяли яскравими кольорами та різними візерунками.
 
 
Тетяна Питомець, директор Гаркушинського  СБК.
Переглядів: 395 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz