ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2020 » Червень » 5 » Вклоняємось твоїй красі, Природо!
14:10
Вклоняємось твоїй красі, Природо!
 
 
Природа-джерело краси, вона викликає у нас почуття радості, подиву. Природа-джерело пізнання, матеріал для господарської діяльності, зміцнення здоров’я, джерело доброти. Піклування про неї роблять людину добрішою. Будьте до неї уважнішими і вона вам обов’язково віддячить. Щоб зберегти природу, потрібно її знати і любити.
         В Шахворостівській сільській бібліотеці організована книжкова виставка «Мову рідної природи розуміти серцем вчись». Ця виставка знайомить з матеріалами, що розповідають про охорону навколишнього середовища ,цікавинки рослинного світу, про великі і малі таємниці тварин, пернатих друзів. Книги розповідають як безпечно і без шкоди навколишньому середовищу відпочити в лісі, як зробити годівнички. Діти доповнюють виставку  малюнками про природу, випалюють гарні пейзажі рідного краю, вишивають улюблених котиків і жуків. З допомогою  книг діти навчаються  пізнавати, любити і оберігати природу.
 
 
 
Ми-діти природи і не любити її ми не маємо права. Від природи людина бере  все, що їй потрібно для життя, не задумуючись про наслідки. Ми дихаємо повітрям, використовуємо воду для різних потреб. З надр землі видобуваємо корисні копалини. На річках будуємо гідроелектростанції, біля гребель споруджуємо водосховища-штучні моря. Дуже давно навчилися вирощувати культурні рослини, виводити нові породи, обробляти грунт. Однак, своєю діяльністю людина не тільки перетворює природу, а й завдає їй шкоди, адже деякі запаси  природи відновити неможливо. На планеті є місця, де не вистачає води, разом з тим багато прісних водойм забруднюється відходами підприємств та добривами. Від діяльності людини зазнають шкоди ліси, рослини і тваринний світ. В день охорони навколишнього середовища прекрасна нагода зробити хоч  один крок до покращення довкілля. Кожен для себе повинен знайти його сам. Дехто відмовиться від поїздки транспортом, хтось посадить дерево, а інший прибере сміття у  своєму дворі. Пам’ятайте, що лише разом можливо зробити довкілля чистішим, адже наше майбутнє залежить саме від нас!
Наталія Шовкопляс, бібліотекар І категорії Шахворостівської сільської бібліотеки
Переглядів: 243 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz