ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2017 » Серпень » 29 » Зі святом тебе, Україно!
12:30
Зі святом тебе, Україно!
 
 
24 серпня 1991 року Верховна Рада України урочисто прийняла Акт проголошення України незалежною, самостійною, демократичною державою. І вже 26 років поспіль головним святом всіх українців та нашої держави є День Незалежності України.  Цей знаменний день демократії й громадської злагоди нашого народу, традиційно в Єрках,  відзначали всією сільською громадою, а в цьому році єрківчани вирішили привітати також і своїх сусідів із Ярмаків.
 
 Тому, 20 серпня та 24 серпня, єрківські аматори порадували, як єрківчан так і ярмаківчан ,чудовим літературно – музичним святом «Єдина країна – рідна Україна». 
 
 
            З Днем Незалежності України всіх присутніх щирими словами привітали сільський голова Світлана Носенко та директор приватного господарства імені Зубковського Володимир Таран. Урочисто лунали слова вітань землякам від ведучих свята Тетяни Роменської, Катерини Зубковської та Тамари Ребрик. З любов’ю в серці виконували пісні про рідну Україну Ганна Байдіна, Валентина Баришполець, Ганна Баришполець, Тамара Джунь, Марія Канцібер, Ніна Крицька, Світлана Оврах, Тамара Ребрик, Тетяна Роменська, Ганна Ступка, Тетяна Чоботаренко, Галина Шапочка та Ніна Ющенко під супроводом музичного керівника Володимира Бойка. А скільки хвилювань та навіть сліз викликала пісня «Мамо не плач» у виконанні Наталії Дарюги, що присвячена нашим воїнам, які боронили незалежність нашої країни та загинули на Сході України. Щирими оплесками зустрічали глядачі і виступи Яни Дарюги та Аліни Шульги.
 
 
 А пісня «Мова єднання» показала, що дівчата ростуть справжніми патріотами. Своїми виступами, ще більш, веселого святкового настрою всім додав  жартівливий гурт «Шалені Крихітки» (Наталія Дарюга, Ольга Канцібер, Аліна Купенко та Яна Мащенко), які отримали бурю оплесків від глядачів.
 
 Позитивною енергією присутніх зарядили українські музики: гармоніст Іван Ющенко та бубоніст Іван Сухина, у їх виконанні лунали запальні мелодії українських народних пісень.
Дві години свята промайнули дуже швидко, а глядачі ще довго аплодували та дякували учасникам і організаторам за чудове дійство, яке відбулося завдяки спонсорській підтримці  директора приватного господарства імені Зубковського- Володимира Тарана.
 
                 Людмила Роменська, бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки 
Переглядів: 367 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz