ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Блог
Головна » 2019 » Лютий » 28 » Звучи, моя мово чарівна!
14:57
Звучи, моя мово чарівна!
 

 
Рідне слово... О скільки в тобі чарівних звуків, мелодійності, материнської лагідності і доброти. Що може бути дорожчим для людини за рідне слово? Для кожного народу дорога його мова, а нам українцям, найближчя до серця українська.
21 лютого особливий день, світ відзначає Міжнародний день рідної  мови. Цього дня у Попівській сільській бібліотеці-філії було проведено бесіду для юних читачів "Дзвенить струмочком рідна мова". Бібліотекар розповіла дітям про багатство рідної мови, її красу, співучість і мелодійність та легенду про те, як козаки випросили в Бога щедру землю і співучу мову. І заповіли нащадкам любити, берегти і плекати рідну мову.
А ще в бібліотеці  розгорнуто книжкову виставку "О слово рідне! Хто без тебе я?" В книгах, які представлені на виставці розкривається барвистий світ української мови, її милозвучність, велич та сила.
 
Юні читачі Росса Ангеліна та Горбань Анастасія познайомилися з поезією про рідну мову.
 А Мельніченко Вікторія та Микільченко Анастасія за участь в обласному конкурсі малюнка на мовну тематику "Українська мова - моя суперсила", яку проводив Ветеранський центр соціально-психологічної реабілітації учасників АТО, отримали "Подяки" та наліпки. Дівчатка старанно виконали завдання пофантазували на аркушах паперу, демонструючи свою любов до рідної мови.
 
 
 
Бібліотекар в подарунок отримала календар на 2019 рік з кращими дитячими малюнками цього конкурсу.
Любіть і бережіть рідну мову,бо вона є найціннішим та найбільшим скарбом кожного народу.

Любов Демидко,  завідувач  Попівської сільської бібліотеки філії.
Переглядів: 471 | Додав: bibliomirg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz