ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 18:09

Головна » 2015 » Серпень » 20 » Усе це моя країна із гордим ім'ям УКРАЇНА
09:39
Усе це моя країна із гордим ім'ям УКРАЇНА
 

До Дня Незалежності України

 
 
 
                                  Любіть Україну, як сонце, любіть,
                 як вітер, і трави, і води...
                                    В годину щасливу і в радості мить,
                 Любіть у годину негоди.
В. Сосюра
 
 24 серпня ми відзначаємо одне з найвеличніших свят - День Незалежності України.
   Шлях України до незалежності, до створення суверенної держави був довгим та кривавим. Багато українців пожертвували своїм життям заради цієї прекрасної мети — об'єднати всі українські землі й створити умови для розвитку багатоетнічного українського народу, його мови, культури, традицій.  Лише наприкінці ХХ століття мрія Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Тараса Шевченка, Івана Франка, мільйонів простих людей стала реальністю.
      Виходячи із смертельної небезпеки, яка нависла над Україною, в зв'язку з державним переворотом в СРСР 1991 року, і продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, Верховна Рада Української Радянської соціалістичної республіки позачерговою сесією 24 серпня 1991 року урочисто проголосила Акт про незалежність України та створення самостійної української держави — УКРАЇНА. 
 
 

 

             День 24 серпня є вираженням історичного прагнення нашого народу до свободи, умовою втілення його бажання бути справжніми господарями на власній землі.
З нагоди 24-ї річниці прийняття Акту Незалежності України в центральній районній бібліотеці 19 серпня  проведено годину державності «Святого неба голуба безмежність  освячує державну незалежність». Бібліотекарі розповіли відвідувачам про історичні факти проголошення України незалежною, самостійною державою, познайомили з відомостями про шлях українського народу до створення суверенної держави, визначили її значення для сучасної України, також  присутні ознайомились  з  матеріалами відкритого перегляду літератури «Україна на тернистому шляху духовного відродження», де представлені книги з історії України, література про легендарні постаті країни, про тернистий шлях української нації до самовизначення, права та обов’язки людини в Україні, а також духовну велич  держави.

 

  Для відвідувачів читальної зали працівники відділу обслуговування  провели відео – подорож «Знайомтесь – це Україна» та  музичну  п’ятихвилинку  «Пісня солов’їна,  рідна Україна!» з  використанням сучасного мультимедійного обладнання. 
Наша Україна володіє практично невичерпними природними багатствами, але головний її скарб — талановитий і працьовитий народ, який створив багату культуру і дбайливо зберігає вікові традиції.
Тому процвітання України і її репутація в світі цілком залежить від зусиль кожного українця. Тільки від нашої волі та енергії залежить, чи стане ще гарнішою, ще багатшою, ще вільнішою і ще сильнішою незалежна Україна.
У найлихіші часи смут та нестабільності українці не раз демонстрували світу чудеса мужності, стійкості, героїзму, єдності. Так було завжди. Так буде й тепер. І слова незабутнього Павла Тичини звучать переможним рефреном до нашого неспокійного сьогодення для кожного свідомого громадянина України: 
Я єсть народ, якого Правди сила
ніким звойована ще не була.
Яка біда мене, яка чума косила! —
а сила знову розцвіла
 

Тетяна Мостова, завідуюча відділом  обслуговування центральної районної бібліотеки

Переглядів: 377 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz