ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 22:04

Головна » 2016 » Квітень » 20 » А думка людська пам’ятатиме вас
15:49
А думка людська пам’ятатиме вас
 
            Згідно Указу Президента України П.Порошенка №702/2015 «Про заходи у зв’язку з 30-ю річницею Чорнобильської катастрофи» 2016 рік оголошений в Україні Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.
Великообухівська сільська бібліотека спланувала на поточний рік ряд заходів, спрямованих на розкриття трагічних наслідків Чорнобильської катастрофи як для нашої країни, так і всього світу, і вшанування земляків, безпосередніх учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Один з них, вечір-спогад  «А думка людська пам’ятатиме вас…», нещодавно відбувся у бібліотеці. Запрошені на нього працівники культури села та учасники художньої самодіяльності мали змогу поспілкуватися з нашим односельчанином, ліквідатором наслідків Чорнобильської катастрофи Чорняком Володимиром Федоровичем.
Відкрила захід сільський бібліотекар Ємець Валентина Володимирівна, яка нагадала присутнім про ті трагічні не лише для нашої країни, а і всього світу події, що відбулися далекого 26 квітня 1986 року у Чорнобилі. Теплими словами вона згадала про обухівчан - ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.  Адже вони без вагань вирушили у чорнобильське пекло, щоб гідно виконати свій громадянський обов’язок перед Батьківщиною. Хвилиною мовчання вшанували присутні світлу пам’ять чорнобильців, які вже відійшли у вічність.
Учасник заходу Володимир Федорович поділився спогадами про свої напружені трудові будні у тридцятикілометровій Чорнобильській зоні, про своїх товаришів-побратимів, разом з якими доводилося приборкувати «ядерного монстра». А ще, як людина з добрим почуттям гумору, він пригадав веселі історії, які трапилися з ним того часу.
 Дарунком для нашого земляка стали пісні у виконанні працівників сільського будинку культури Надії Науменко та Анатолія Плоханя: «Ой світи, місяць-місяченьку», «Будьмо разом» і «На коня». Доброта, оптимізм, весела вдача та невичерпна жага до життя веде Володимира Федоровича по життю, допомагає долати хвороби, спричинені перебуванням у  Чорнобильській зоні.
Переконана, що нам варто частіше зустрічатися з цими людьми, вшановувати  цих справжніх чоловіків, героїв нашого часу, які ціною свого життя і здоров’я захистили нас від чорнобильського лиха.
 
 
                        Валентина Ємець, бібліотекар Великообухівської сільської бібліотеки
Переглядів: 354 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz