ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 11:25

Головна » 2016 » Лютий » 12 » АФГАНІСТАН БОЛИТЬ В ДУШІ МОЇЙ
15:49
АФГАНІСТАН БОЛИТЬ В ДУШІ МОЇЙ
 
 
 
         Щороку 15 лютого ми віддаємо шану тим, хто без вагань підкорився наказу і мужньо ніс солдатську службу в чужій країні. Особливо болісною раною був і залишається Афганістан. Вже 27 років минуло з часу завершення афганської війни, проте пам’ять про неї живе у книгах, поезії, піснях, спогадах тих, хто пройшов крізь її горнило. З метою ознайомлення юнацтва з трагічною сторінкою нашої історії працівники Миргородської центральної районної бібліотеки спільно з Районним будинком культури 12 лютого 2016 р. провели вечір-реквієм „Афганістан – подвиг, трагедія, біль”.
         В читальній залі, де проходив захід, був оформлений відкритий перегляд літератури „”Війна...чужа, неждана, непотрібна. Геройство. Біль. Дочасна сивина. Прокляття чаша випита до дна”, на якому представлені документальні та художні твори, публікації з періодичних видань про афганську війну.
 
 
         Розпочався захід з показу відеофільму „Афганістан. Останній солдат”. Юнаки і дівчата дізналися, що ж то за країна Афганістан, про події 1979-1989 рр.,
         Ведуча вечора-реквієму, провідний бібліотекар відділу обслуговування Людмила Ігольніцина розповіла відвідувачам книгозбірні про миргородців-учасників бойових дій в Афганістані та разом з солісткою РБК Ларисою Голіненко і студенткою-практиканткою IV курсу Гадяцького училища культури ім.І.П.Котляревського Мар’яною Денисенко прочитала вірші та спогади воїнів-афганців.
 
         Яскравого емоційного забарвлення заходу надали музичні композиції, що лунали в запису, а також у виконанні Голіненко Л. та Денисенко М.
         Подвиг воїнів-інтернаціоналістів став ключовою темою творчості багатьох майстрів пера. Провідний бібліотекар відділу обслуговування Світлана Ісаєва запропонувала молодим користувачам огляд літератури „Відлуння Афганських гір”.
         Світлу пам’ять загиблих воїнів присутні вшанували хвилиною мовчання.
         Наприкінці учасники заходу закликали молодь не забувати земляків, які віддали своє життя на полях битв; гідно вшановувати тих, хто повернувся додому живим.      
 
 
 Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
відділу обслуговування Миргородської ЦРБ
Переглядів: 335 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz