ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 07:40

Головна » 2015 » Грудень » 16 » БЕНЕФІС ЧИТАЧА
16:20
БЕНЕФІС ЧИТАЧА
 
                               
 
Того зимового дня гамірно було у Комишнянській селищній бібліотеці, адже сюди завітали діти на надзвичайно цікавий захід, бенефіс читача учениці восьмого класу Комишнянської ЗОШ Косинської Альони. Невипадково «героєм» цього свята була обрана саме ця дівчинка, адже вона є постійною користувачкою бібліотеки з першого класу, тільки-но навчилася читати.
Передувала заходу підготовча робота. Задовго до нього у бібліотеці була організована виставка «Читач радить прочитати», на якій до уваги юних користувачів була розміщена світлина Альони та книги, прочитані нею, та які вона радила б прочитати іншим. Дівчинка користується повагою у однолітків не лише, як гарна учениця, а і розумна та авторитетна людина. Тож книги, прочитані нею, вони залюбки брали почитати.
Крім того, юні користувачі із задоволенням відгукнулися на запрошення бібліотекаря взяти участь у бенефісі своєї ровесниці. Відкрила його бібліотекар Шелевейстро Софія Миколаївна. Вона розповіла про те, як зростала Альона, як користувачка селищної бібліотеки. За багато років «читацького стажу» змінювалися її уподобання у виборі книги, але незмінним залишилося бережне ставлення до них. Дівчинка завжди повертала їх вчасно і в охайному вигляді. У ранньому дитинстві Альона цікавилася казками про тварин, а в бесіді з нею бібліотекар виявила, що вона дуже любить свійських тварин і залюбки допомагає батькам доглядати за ними вдома.
Нині Альона – восьмикласниця. Вона цікавиться творами як вітчизняних, так і зарубіжних авторів, дівчинка є активною користувачкою центру вільного доступу до мережі Інтернет, який успішно діє при селищній бібліотеці вже більше трьох років. У народі говорять: «Талановита людина талановита у всьому». Неодноразово  творчі роботи Альони були представлені на виставках дитячих малюнків, що експонувалися у рамках проекту «Бібліотеки Миргородщини презентують…», за що була відзначена подякою. Вона є також активною учасницею гуртку соломоплетіння «Житечко», який працює при Комишнянській ЗОШ, і Альона має неабиякі успіхи у цьому ремеслі.
У ході бенефісу дівчинка поділилася зі своїми однолітками враженнями про прочитане. Жвавий інтерес у присутніх на святі викликала її розповідь про автобіографічну повість нашого земляка письменника А. Дімарова «На коні і під конем». Це весела історія про збитошного хлопця, з яким увесь час трапляються кумедні пригоди.
Учасники заходу, які також прочитали книги, рекомендовані Альоною, поділилися своїми враженнями. Топух Аліну захопив твір Г.Тютюнника «Лісова сторожка», а Котову Уляну зацікавив твір цього ж автора під назвою «Однокрил».
Великий інтерес у присутніх на заході викликала розповідь однокласниці Альони Стрельникової Світлани про твір польського письменника Яна Грабовського «Друзі поруч мене». Це захоплюючі невигадані і незвичайні історії, герої яких розмовляють один з одним, жартують і сперечаються. І незважаючи на те, що ми чудово розуміємо, що тварини насправді розмовляти не вміють, у читачів ані на мить не виникає відчуття, що автор нічого не вигадав і так є насправді.
У ході бенефісу читача панувала тепла дружня атмосфера і хочеться вірити, що цей захід буде для присутніх на ньому поштовхом до нових відкриттів і незвіданих книг. 
 
 
            Софія Шелевейстро, бібліотекар Комишнянської селищної бібліотеки
Переглядів: 639 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz