ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 07:07

Головна » 2015 » Лютий » 26 » Без права на забуття
12:34
Без права на забуття
 
 
 
      15 лютого відзначається  День вшанування  учасників  бойових  дій на території інших держав  та  річниця  виведення  радянських  військ  з Афганістану. З нагоди  цього дня  в  селі Черкащани  був  проведений тематичний вечір   «Без  права  на  забуття», бо  цей девіз включає в себе героїко – патріотичну тематику,  прояв доброти та милосердя до ближнього. Нещодавно ми вшановували Мокрій Уляну, якій виповнилося 100 років. Це солдатьська вдова,  на плечі якої випали всі негаразди  і біди нашої  України. Коли людині виповнюється 100 років-це радість всієї округи. І ми пишаємося тим, що у нас  в селі  живе така  велика  людина. Ми не маємо права забувати таких  людей, бо це наша  жива історія.  Старійшинами  нашого  села є 94 річна Кучеренко Ольга,  90 років має Григоренко Ганна, Бутенко Тетяна   та  Григоренко Марія   відсвяткували своє 88 річчя.  Для  них  звучали  пісні  їхньої  молодості «Рябинушка»,  «Огоньок», «То не ружа  в полі квітне»  у виконанні  Луценко  Галини  та Рожко Надії.
Ведучі вечора Мелешко Людмила, Ошека Людмила  та  Челембієнко Світлана  розповіли  присутнім і про бойовий та життєвий шлях  учасників бойових дій  у Великій   Вітчизняній війні  Хоруженко Федора Корнійовича, який воював в Японії ,  після війни  все  життя працював механізатором.  А  Попик Григорій Миколайовича воював    у Венгрії і також пропрацював разом  з  дружиною  Галиною все  життя  механізаторами. І син і онук продовжують їхню династію.  Для них Смислов Олексій заспівав «Де шумить  калина листом», та «Вишенька  - черешенька».
 Також вшанували і воїнів – афганців, вихідців з нашого  села.  Це і Рожко Юрій, Попик Іван,  Григоренко  Олександр та житель  села Мокрії  Фуголь  Сергій.  Пісні « Пам'ять»,  «Ну разве  это  было  зря», «Солнце» звучали у виконанні Микільченко Яни.
     Також  в  зоні АТО  перебувають  та  перебували Черкащенко Андрій,  Павленко  Роман,  Даценко Юрій, Бабенко Роман та  Черкащенко Сергій. «Белая береза», «Сирень» у виконанні  Рожка Івана,звучали для них.
  Презентацію про  всіх вшанованих  піготувала  на  мультимедійному  проекторі  вчитель Черкащанського  НВК Пащевська  Людмила. А   в бібліотеці був підготовлений перегляд  літератури «Афганістан – ти біль моєї душі ».
  Всіх загиблих вшанували  хвилиною  мовчання, а  живим  побажали  удачі,  ангела  охоронця і мирного ясного  неба.
 
Світлана Челембієнко , бібліотекар Черкащанської сільської бібліотеки – філіалу. 
Переглядів: 450 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz