ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 03:10

Головна » 2019 » Листопад » 11 » Безсмертна слава мужньому солдату, що ворога здолав і переміг!
11:44
Безсмертна слава мужньому солдату, що ворога здолав і переміг!
 
 
 
З метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні, відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року 28 жовтня було проголошено Днем визволення України від фашистських загарбників. Цього дня вшановують пам'ять всіх українців, які віддали життя, виганяючи нацистських окупантів, у лавах радянської армії або Української повстанської армії.
У роки Другої світової війни Україна опинилася в самому епіцентрі жорстоких битв… Упродовж 1941–1944 років саме на території України відбувалися пам’ятні битви за визволення Європи від фашизму. Від Дніпровського Правобережжя до Відня, Праги та через Берлін проліг бойовий шлях фронтів, які увійшли в історію Другої світової війни як чотири Українських фронти. Українці пліч-о-пліч із союзниками звільняли Європу від нацизму…
Матеріали Полтавського Держархіву говорять, що: в Миргородському районі (разом з Миргородом) було розстріляно 6 000 мешканців, в Комишнянському – 192.
Німці спалили три села – Велику Обухівку, Сакалівку і Олефирівку. Місцеве населення боролося проти «нового порядку», тому фашисти постійно проводили каральні експедиції.
У с. Велика Обухівка Миргородського району за активний опір населення гітлерівці знищили село, розстріляли і спалили живцем 419 чоловік. 1974 року тут встановлено пам’ятний знак.
У с. Олефирівка Миргородського району 45 жителів пішли в партизани, інші надавали їм допомогу. У вересні 1943 р., відступаючи, фашисти спалили село. Пам’ятний знак встановлено 1975 р.
Минуло вже 75 років з того переможного дня, але і донині не вщухає біль людських втрат у тій жахливій смертоносній війні. Український народ завжди пам’ятатиме тих, хто гідно пройшов важкими дорогами війни, сумлінно виконав священний обов’язок – мужньо захищав від загарбників свій рідний край.
Ми ніколи не забудемо про цю трагічну сторінку історії та неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним. Ми завжди будемо пишатися подвигом борців за свободу Батьківщини.
Вічна пам’ять героям минулих поколінь, полеглим на полі битви! Вічна слава нинішнім захисникам України і мирного неба !
З   метою  вшанування пам’яті подвигу нашого народу  бібліотекарями відділу обслуговування центральної районної бібліотеки організовано фото - виставку  «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ!», 
 
 
 на якій ви зможете переглянути фотографії ветеранів – учасників Великої Вітчизняної війни. Бібліографом відділу обслуговування Каймаковою Маргаритою Геннадієвною проведено для читачів подорож в історію «Безсмертна слава мужньому солдату, що ворога здолав і переміг».
 
 
 
 
 
 
 
Наталія Попович, методист Миргородської ЦРБ
Переглядів: 259 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz