ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 15:34

Головна » 2015 » Лютий » 6 » БІБЛІОТЕКА - ГРОМАДА: ВІДКРИТИЙ ПРОСТІР
15:57
БІБЛІОТЕКА - ГРОМАДА: ВІДКРИТИЙ ПРОСТІР

В 2014 році Великосорочинська сільська бібліотека стала переможцем  проекту «Бібліотека – громада: відкритий простір», який  передбачав обладнання сільських бібліотек комп’ютерною та офісною технікою, поповнення бібліотечних фондів літературою, періодикою та іншими інформаційними ресурсами. В кінці листопада 2014 року Великосорочинська бібліотека отримала комп’ютерну техніку (ноутбук, комп’ютер, багатофункціональний пристрій, мережевий подовжувач)  вартістю - 32400 грн. Бібліотека отримала 53 примірника кращої сучасної української літератури на загальну суму – 2658 грн.  Також періодичні видання : "Агропрофі", "Культура і життя", "Газета по українські", "День", "Консультант приватного підприємця", "Аргументы и факты в Украине", "Аргументы и факты Здоровье", "Домашние цветы", "Кузя". Завідуюча Великосорочинською сільською бібліотекою пройшла 5 денні  навчання в Головному тренінговому центрі м. Київ, які проводила УБА . Бібліотекаря навчили користуватися комп’ютерною технікою та ефективно використовувати інформаційні ресурси інтернету. Загальною метою проекту є створення сучасних центрів суспільної активності заради розвитку місцевих громад. І це дійсно так, адже за три місяці після отримання техніки та реклами послуг бібліотеки серед Великосорочинської громади до бібліотеки зареєструвалося понад  100 користувачів, вона стала центром  громади. З першого січня в бібліотеці запрацювали безкоштовні комп’ютерні тренінги для пенсіонерів та людей похилого віку. Дедалі більше літніх людей користується Інтернетом – вони листуються з родичами, роблять закупки, спілкуються в соцмережах. Цифровий світ поступово стає рідним і для бабусь з дідусями. А для того , щоб дідусі і бабусі спокійно поспілкувалися з родичами по «Скайпу» в бібліотеці стартував проект «Бібілотека – територія дитинства». Поки старші читачі спілкуються чи працюють в Інтернеті , дитина займається творчістю: складає пазли, викладає композиції з мозаїки.. Тобто, корисне поєдналося з приємним.



Маленька читачка бібліотеки Софійка Бен – Мухамедова чекає поки дідусь поспілкується з рідними по Скайпу 
 

 
Першим ознайомитися з отриманою технікою до бібліотеки завітав В.Сорочинський сільський голова Донченко Юрій Михайлович. Адже за його підтримки біблотека здобула цю перемогу.

 


Читач Великосорочинської сільської бібліотеки Копитько Сергій Миколайович  реєструється в соціальних мережах
 

Житель села В.Сорочинці, пенсіонер Рудий Валентин Володимирович опановує ази роботи в мережі Інтернет.
 

Аня Дерев’янко – спілкується з однолітками В Контакті.
 

- Богоміл Тетяна Петрівна із цікавістю розглядає дитячі 3D енциклопедії.
 

 Працівники Миргородської централізованої бібліотечної системи щиро вітають свою колегу з перемогою, зичать їй добра  наснаги, професійного неспокою і нових творчих перемог

Ніна Бер'якіна, директор Миргородської централізованої бібліотечної системи.

 

Переглядів: 518 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz