ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 17.04.2024, 01:39

Головна » 2014 » Жовтень » 2 » БІБЛІОТЕКА І ГРОМАДА: ЙДЕМО У МАЙБУТНЄ РАЗОМ
11:09
БІБЛІОТЕКА І ГРОМАДА: ЙДЕМО У МАЙБУТНЄ РАЗОМ

 

 
 
 
 
Ясної погожої днини 30 вересня з самого ранку гамірно було у центральній районній бібліотеці. Адже сюди святково одягнені і у піднесеному настрої з’їхалися працівники публічних району. Від порогу бібліотеки у комфортабельному автобусі районного будинку культури  вони вирушили до села Хомутець, щоб тут, у сільській бібліотеці, провести чергове навчання, день теорії і практики, та відзначити своє професійне свято Всеукраїнський день бібліотек. Ця книгозбірня невипадково була обрана базою навчання, адже вона є єдиною у нашому районі сучасною сільською бібліотекою. Два роки тому її проект став переможцем програми «Бібліоміст». Завдяки цьому при бібліотеці створений інформаційний центр, який користується великою популярністю у сільської громади.
                        Біля ошатного сільського будинку культури учасників заходу гостинно зустрів господар села, сільський голова Любченко Олександр Іванович, працівники сільського будинку культури та господиня сільської бібліотеки, її завідуюча Бабич Людмила Володимирівна.
                        Всіх учасників заходу приємно вразило приміщення сільської бібліотеки, світле і просторе. Завдяки місцевій владі кілька років тому тут був зроблений сучасний ремонт і створені всі умови для успішної роботи книгозбірні. Привертає увагу і оформлена у бібліотеці актуальна наочна агітація.
 
 
                        Насамперед працівників всіх публічних бібліотек району привітала директор централізованої бібліотечної системи Бер’якіна Ніна Олександрівна та побажала їм усіляких гараздів.
                        До її привітань приєднався також сільський голова. Олександр Іванович розповів учасникам зібрання про розбудову соціально-культурної інфраструктури села та перспективи її розвитку. Особливу увагу він акцентував на важливій ролі сільської бібліотеки у житті місцевої громади.
 
                        Вже стало традицією у професійне свято Всеукраїнський день бібліотек підводити певні підсумки нашої роботи. Слід зазначити, що гордитися нам є чим. Адже працівники публічних бібліотек району взяли активну участь у восьми конкурсах, ініційованих обласними методичними центрами. Грамотами та дипломами були відзначені кращі бібліотекарі району: директор миргородської централізованої системи Бер’якіна Ніна,  заступник директора по роботі з дітьми Зінченко Валентина, провідний методист ЦРБ Оврах Валентина, завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Мостова Тетяна, завідуючі Комишнянською селищною бібліотекою Четверова Валентина, Хомутецькою сільською бібліотекою Бабич Людмила, Кибинською сільською бібліотекою Глушко Надія  та В.Сорочинською сільською бібліотекою Дерев’янко Валентина; бібліотекарі Великообухівської, Слобідської, Полив’янської, Шахворостівської, Черкащанської, Єрківської сільських бібліотек: Ємець Валентина, Дорогопулько Наталія, Янчик Любов, Шовкопляс Наталія, Челембієнко Світлана та Роменська Людмила.
 
 
                        У подарунок своїм сільським колегам центральна районна бібліотека підготувала другий випуск бібліо-портретів «Бібліотекарі за покликом душі». Цього разу він присвячений завідуючій В.Сорочинською сільською бібліотекою Дерев’янко Валентині та бібліотекарю Слобідської сільської бібліотеки Дорогопулько Наталії.
                        Нещодавно колектив нашої централізованої бібліотечної системи поповнився молодими здібними працівниками, це: бібліотекар районної бібліотеки для дітей Яшонкова Олеся та бібліотекар Петрівцівської сільської бібліотеки Кропивна Віталіна. Їх було представлено колективу, а кращі працівники висловили їм свої побажання. 
 
 
У нашій системи добре прижилося наставництво, яке допомагає новопризначеним  швидше пізнати тонкощі бібліотечної роботи. То ж і на цей раз бібліотекарю Петрівцівської сільської бібліотеки Кропивній Віталіні взялася допомогти Дорогопулько Наталія зі Слобідки. Сподіваємося, що для молодих працівників робота у бібліотеці стане покликанням.
Велика увага в ході навчання була приділена взаємодії з громадськістю, як одному із напрямків діяльності публічної бібліотеки. Особливої актуальності набуває вона сьогодні, коли у соціокультурній сфері все міцніші позиції завойовують ринкові відносини і на перший план виходять економічні методи управління. Детальні методичні рекомендації по цьому питанню надала учасникам навчання провідний методист ЦРБ Оврах Валентина.  
 
 
Приємною несподіванкою для багатьох учасників зібрання став святковий концерт, підготовлений спільними зусиллями бібліотекарів та працівників Хомутецького будинку культури. Зачарувала всіх своїм співом «юний соловейко» села Радченко Анастасія.  Учасниці танцювального колективу будинку культури «Хомутецькі зірочки»  під керівництвом Олексія Гусятинського виконали запальні танці.
 
 
 
 
 Бібліотечним працівникам району вже давно полюбився чудовий дует Вадима Радченка та Олексія Терещенка. Щиро і від душі подарували вони жінкам букет чудових українських пісень.А з яким захопленням бібліотекарі району зустріли Вікторію Кобильченко та Ірину Гусятинську. 
 
 
 
 
 
Запав у душу глядачів також виступ юних користувачів бібліотеки.
 
 
 
Щиро здивували всіх учасників зібрання бібліотекарі, які виступили у несподіваному для всіх амплуа: господиня свята Бабич Людмила, бібліотекарі Черкащанської, Шахворостівської та В.Обухівської сільських бібліотек Челембієнко Світлана, Шовкопляс Наталія та Ємець Валентина. З їх вуст прозвучав не лише іскрометний гумор, а й  запальні українські пісні. 
 
 
 
 
 
Гучними і тривалими оплесками проводжали всіх учасників концерту бібліотечні працівники. Переконані, що ця зустріч на хомутецькій землі залишиться у їх пам’яті на довгі роки. 
 
 
 Валентина Оврах, провідний методист центральної районної бібліотеки.
Переглядів: 569 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz