ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 10:53

Головна » 2020 » Червень » 25 » БІБЛІОТЕКА - ПРОСТІР ДЛЯ ЖИТТЯ
09:53
БІБЛІОТЕКА - ПРОСТІР ДЛЯ ЖИТТЯ
 
24 червня 2020 року в актовій залі центральної районної бібліотеки відбулася творча професійна зустріч на тему «Організація діяльності бібліотек в умовах утворення ОТГ». На зустріч були запрошені сільські та селищні бібліотеки, які згідно плану проведення децентралізації, відійдуть до Комишнянської об’єднаної територіальної громади. 
 
 
 
 
Відкрила професійну зустріч начальник відділу культури , молоді та спорту Миргородської районної державної адміністрації  Наталія Халдай, яка з вступним словом звернулася до бібліотекарів, та зробила аналіз роботи бібліотек під час карантину. 
 
 
Питання «Законодавчі та нормативні акти аспектів роботи бібліотек в умовах ОТГ» висвітлила  директор Миргородської ЦБС Ніна Бер’якіна. Вона ознайомила учасників зустрічі з державними соціальними нормативами забезпечення населення публічними бібліотеками, учасники розглянули різні варіанти  організації мережі публічних бібліотек.

 
 
 

 З історією успіху та досвідом кращих бібліотек , що працюють в умовах ОТГ познайомила присутніх заступник директора Миргородської ЦБС по роботі з дітьми Валентина Зінченко. 

Питання організації комплектування та обліку книжкових фондів в умовах ОТГ висвітлила провідний бібліотекар ЦРБ Ольга Солоха. Бібліотекарі познайомилися з алгоритмом передачі бібліотек ЦБС до ОТГ. 
 
Під час професійної зустрічі жваво пройшло обговорення проєкту Закону України  «Про внесення змін до Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу». Вже сьогодні  публічні бібліотеки взяли на себе важливе завдання – навчання громадян інтернет та медіаграмотності. Треба сказати, що нові потреби громадян надають бібліотекам нові можливості, але нашим бібліотекам не вистачає формальної основи для використання всього потенціалу. Якщо взяти бібліотечне законодавство будь – якої європейської країни, - воно вже давно суттєво відрізняється від вітчизняного цілою низкою положень. Учасники семінару обговорили орієнтири для майбутнього бібліотек.

 
Також було обговорено питання розпорядку робочого дня, участь працівників бібліотек у громадському житті сіл та селища.
А так , як професійна зустріч відбуваляся напередодні державного свята Дня Конституції України, то продовжила навчання методист Миргородської центральної бібліотеки Наталія Семенюта. Вона провела для працівників бібліотеки, в рамках проєкту «Навчаємось, щоб навчати», майстер – клас по виготовленню патріотичного браслету.
 
 
 

 Бібліотекарі отримали і домашнє завдання провести такий майстер – клас з своїми користувачами.
На згадку про професійну зустріч зробили спільне фото з власноруч виготовленими браслетами.
 
Ніна Бер’якіна , директор Миргородської ЦБС
Переглядів: 194 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz