ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 06:04

Головна » 2020 » Березень » 23 » БІБЛІОТЕКАР РАДИТЬ ПРОЧИТАТИ!
17:13
БІБЛІОТЕКАР РАДИТЬ ПРОЧИТАТИ!
 
У фондах Миргородської центральної районної бібліотеки є книга  Сергія Дзюби, та Андрія Кірсанова «Позивний "Бандерас"».
Сергій Дзюба – український сценарист і письменник, автор кількох телевізійних шоу. За фахом – режисер професійного театру.
2018 року разом з Артемієм Кірсановим дебютує як письменник, видавши книжку «Позивний“Бандерас». Того ж року відбулася прем’єра однойменного художнього фільму.
Артемієм Кірсановим – український сценарист і письменник, автор кількох телевізійних шоу. За фахом – режисер професійного театру.
 
      Дзюба Сергій,
Позивний "Бандерас".Військовий детектив / С.Дзюба, А . Кірсанов. Х.:Вид – во «Ранок»: Фабула, 2019.- 240с.
 
«Позивний “Бандерас”» — справжній військовий бойовик, чи не найперший в Україні, заснований на реальних подіях.  Книгу створено на основі щоденників нацгвардійця Сергія Башкова з позивним «Індіанець» та інших воїнів 93-ї бригади, які боронять мир на Сході України. На основі твору Сергія Дзюби та Артемія Кірсанова знято військову кінодраму, міжнародна прем’єра якої вже відбулася в Торонто.
           Чотири історії, переплетені в одну - віддану службу рідній Батьківщині. Емоційна книга, створена на основі реальних і не таких уже й давніх подій. Ще й сьогодні відлунює у пам'яті слова диктора новин «У зоні АТО у вересні 2014 року скоєно теракт - за наводкою диверсанта сепаратисти розстріляли маршрутку з мирними жителями, загинуло двадцятеро дорослих і одна дитина. Стає відомо, що інформатор ворога — службовець української армії, водночас шляхом радіоперехоплення з’ясовується, що в цьому регіоні чекають на прибуття полковника російського ГРУ. Розпочинається операція зі знешкодження диверсанта, здійснення якої доручають групі контррозвідників на чолі з капітаном Антоном Саєнком.  Команді  «Бандераса»  потрібно знайти та затримати диверсанта Ходока, який долучився до українських військових та спровокував теракт у Веселому, традиційно звинувативши у всьому «карателів - укрів».
Драматизму історії додає й те, що капітан сам колись мешкав у цьому селі, а розстріляні люди в маршрутці - його односельчани. Та через проросійську пропаганду українських військових не зовсім приязно сприймають  і для головного героя це ще один виклик. Адже тут і перше кохання, і колишній найкращий друг на ворожій стороні, і безліч знайомих рідних людей. Та головне - знайти диверсанта, знайти ворога і врятувати мирне населення. Сюжет закручений, до кінця важко визначити, хто ж саме є ворожим елементом.
Головні герої мають реальні прототипи серед військових АТО, нажаль, деякі загинули.
Позивний “Бандерас”– захопливий роман військових часів: короткий, динамічний і в міру героїчний.
          За книгою знято однойменний фільм, який був у прокаті наприкінці 2018 року. Фільм відзначено премією «Золота дзиґа».
 
Скачати, або прочитати книгу онлайн ви можете на  таких  інтернет ресурсах:
http://testlib.meta.ua/book/342679/
https://avidreaders.ru/book/pozivniy-banderas.html
та подивитися фільм:
 
Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування Миргородської ЦРБ
Переглядів: 222 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz