ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 16:56

Головна » 2015 » Жовтень » 2 » Бібліотеки славне свято
09:16
Бібліотеки славне свято
Вже декілька років поспіль бібліотечні працівники району  зустрічають своє професійне свято Всеукраїнський день бібліотек в одній із книгозбірень Миргородщини. Як правило, це одна із бібліотек, цікавий досвід якої неодноразово обговорювався на районних навчаннях. Проте, як говорять в народі: «Краще один раз побачити, ніж сім раз почути».
            Цього разу нас гостинно приймали в Слобідці, адже працівник сільської бібліотеки Дорогопулько Наталя – людина ініціативна і творча. Вже багато років вона очолює книгозбірню в цьому селі і зробила чимало для зміцнення ролі бібліотеки в житті місцевої громади. Зокрема, тут прижилася така форма роботи, як бібліочаї, коли за чашечкою духмяного напою мешканці села обговорюють новинки літератури.
            Вона познайомила своїх колег зі своєю бібліотекою, розповіла про свої здобутки та проблеми. Привернула увагу бібліотекарів виставка «Історія села, в якому ми живемо», адже на ній представлена не лише друкована інформація краєзнавчого змісту, а й чимало світлин – німих свідчень подій, що відбувалися в селі багато років тому.
            До бібліотечних працівників району зі щирими словами вітання з їх професійним святом звернувся директор сільського бідинку культури Володимир Квітка. Гарного настрою винуватцям свята додали сільські аматори художньої самодіяльності, які  подарували віночок запальних українських пісень.
 
 
            Вже стало традицією на Всеукраїнський день бібліотек відзначати кращих працівників. Грамотами та подяками на святі були відзначені: завідуюча Кибинською сільською бібліотекою Глушко Надія, завідуюча В.Сорочинською сільською бібліотекою Дерев’янко Валентина, провідний бібліотекар Полив’янської сільської бібліотеки Янчик Любов, бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки Роменська Любов, бібліотекар Шахворостівської сільської бібліотеки Шовкопляс Наталя, бібліотекар Савинцівської сільської бібліотеки Тищицька Валентина.
 
 
В ході свята відбулася також урочиста посвята у бібліотекарі бібліографа ЦРБ  Каймакової Маргарити, бібліотекаря районної бібліотеки для дітей Савчук Алли та бібліотекаря В.Байрацької сільської бібліотеки Даценко Алли.
            Велике пожвавлення та запал у присутніх на святі викликав конкурс професійної майстерності. У боротьбу за перемогу включилися п’ять команд. Їх учасники показали гарні знання з історії Миргородщини, швидко та влучно відповідали на запитання, що стосувалися літературного процесу в Україні. Добрі результати показала також перевірка знань учасників конкурсу  з питань організації бібліотечно-бібліографічного обслуговування користувачів. Члени команди-переможця, капітаном якої була бібліотекар Шахворостівської сільської бібліотеки Шовкопляс Наталя, були відзначені подарунками.
 
 
            А які таланти продемонстрували працівники бібліотек в ході конкурсу на художнє читання літературних творів! Зачарувала всіх майстерним виконанням поезій Ліни Костенко господиня свята Дорогопулько Наталя. А ще було тут і читання віршів і гуморесок, і сценівки з бібліотечної роботи…
            На святі працівники бібліотек не лише гарно відпочили, а й поспілкувалися та пізнали чимало інноваційних форм роботи.
 
 
                                               Валентина Оврах
            провідний методист центральної районної бібліотеки   
Переглядів: 440 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz