ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 11:44

Головна » 2019 » Січень » 29 » БІЛЬ МОГО НАРОДУ - КРУТИ
15:19
БІЛЬ МОГО НАРОДУ - КРУТИ
 
 
У довгій, тисячолітній історії українського народу є багато геройських сторінок. До них линемо ми щораз своїми думками, розгортаємо карту за картою, сторінку за сторінкою й шукаємо у них нашої слави й нашої сили, шукаємо у героїчних чинах найглибшої основи для відродження віри у нашу правду й нашу перемогу. Було багато величних історичних подій в Україні, та була подія, що займає окреме місце.
Бій під Крутами… Щороку ми вшановуємо пам’ять молодих героїв, що 1918 року полягли біля залізничної станції Крути, захищаючи Українську народну республіку від більшовицьких загонів, які рвались до Києва. Їхній подвиг навічно ввійшов до літопису боротьби за незалежність Вітчизни, як одне із свідчень незламності духу українського народу, його вічним прагненням до волі і справедливості. Бій під Крутами – це і тріумф і трагедія. У ньому переплітається і біль, і смуток, і гордість за молодих юнаків.
З нагоди трагічної загибелі у бою під Крутами  працівники відділу обслуговування центральної районної бібліотеки організували в читальній  залі  відкритий  перегляд літератури « В понурій темряві віків», щоб  привернути увагу нинішнього молодого покоління до самовідданого і жертовного подвигу, який здійснили українські юнаки під Крутами.
Провідний бібліотекар Світлана Ісаєва  провела історичну мандрівку «Крути! Крути! Мужність і посвята…Вірність, що міцніша понад смерть», також відвідувачі  переглянули відеофільм «Лист без конверта», присвячений воїнам Крут.
 Під час заходу увагу було привернуто до важливості теми захисту держави, необхідності подальшого зміцнення й розбудови Збройних Сил України як запоруки незалежності України. Було проведено історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність.
Сучасне молоде покоління має пам’ятати   імена  героїв та  шанувати українську історію. Герої Крут захищали незалежність молодої Української держави.  Їх справу продовжують наші сучасники – воїни Збройних Сил України, Національної гвардії та добровольчих загонів.   Вони своїм патріотизмом, мужністю і героїзмом  утверджують славетну історичну військову традицію наших предків.
 
Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування Миргородської центральної районної бібліотеки
Переглядів: 351 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz