ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 21:50

Головна » 2020 » Жовтень » 5 » Бути грамотним – це круто
08:57
Бути грамотним – це круто
 
 
 
«Краса — це дарунок долі, ну,
а грамотність   — це вже від природи»
Вільям Шекспір
 
                                                        8 вересня – Міжнародний день грамотності.
Міжнародний день грамотності щорічно відзначається за ініціативою ЮНЕСКО з 1966 року. Сьогодні кількість освічених людей досягає чотирьох мільярдів, проте ще не до кінця досягнута мета ліквідації неграмотності: 860 мільйонів дорослих людей на Планеті залишається безграмотними, а понад 100 мільйонів дітей не ходять до школи.
Немає жодного сумніву в тому, що письменність має важливе значення для всіх вікових, статевих, національних, релігійних та інших груп населення Землі. Саме грамотність допомагає дітям, молоді, дорослим засвоїти найважливіші життєві навички, які дають можливість гідно протистояти викликам, які кидає життя Грамотність є основою для здобуття нових знань і вмінь. Бути грамотним дуже важливо для будь-якої людини,  адже багато чого в житті ми домагаємося завдяки вмінню правильно висловлювати свої думки і з повагою ставитися до мови наших предків. Грамотність передусім характеризує інтелігентну  й освічену людину. У найширшому значенні – це не лише вміння читати, писати, правильно говорити, зрозуміло висловлювати думки, а й спосіб сприймання світу, відтворення його у свідомості. Людина реалізується у культурі думки, культурі праці, культурі мови.
Отже мета Міжнародного дня грамотності – нагадати людям, що бути грамотним – важливо!
Тож, з  цією метою, в центральній районній бібліотеці було проведено годину грамотності «Бути грамотним важливо для кожної людини». Метою бібліотекарів було переконати присутніх в тому, що тільки читаючи можна розширити свій кругозір, збагатити словниковий запас та покращити грамотність.
Шлях до мовної доскональності починається з любові до рідної мови, до майстерного бажання володіти нею, відчувати власну відповідальність за рідну мову. Тому, присутнім на заході було запропоновано взяти участь в мовному калейдоскопі «Україна починається з мови», який допоміг їм відчути свою грамотність з української мови. Мовний калейдоскоп пропонував цікаві питання з орфографії, синтаксису та морфології. Під час заходу бібліотекарі довели, що бібліотека – це Храм накопичення і збереження неоціненних інтелектуальних і духовних скарбів людської цивілізації. І саме сучасні бібліотеки пропонують Вам найкращий шлях для самоосвіти і самовдосконалення.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Книга - це частина життя. Хто читає - той ніколи не буде безграмотною людиною!  Читайте із задоволенням!
 
Тетяна Мостова,  завідувачка відділом обслуговування Миргородської центральної районної бібліотеки
Переглядів: 210 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz