ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 02:10

Головна » 2015 » Січень » 16 » Чарівні мелодії різдвяних свят
16:54
Чарівні мелодії різдвяних свят

 

 


 

 
 
         Різдвяні свята: Свят-вечір, Різдво Христове, Маланки – найулюбленіші свята всіх українців. Тепло та доброзичливість цих днів дарують кожному із нас відчуття затишку, щастя, сповнюють серця новими надіями та духовними силами.
         Напередодні Свят - вечора людно було у Єрківській сільській бібліотеці, адже тут зібралися жителі села на годину народознавства «Чарівні мелодії Різдвяних свят». В ході неї бібліотекар Роменська Людмила Борисівна розповіла про традиції підготовки до різдвяних свят на Україні, про страви, які готували. Користувачам цікаво було також дізнатися про те, як проходили ці свята та пов’язані з ними традиції та звичаї.
З великим інтересом прослухали учасники заходу розповідь активної користувачки бібліотеки Супрун Галини про народні прикмети, за якими люди визначали, якою буде погода та майбутній врожай.
Щедрівка – слово українського походження. Це щедрі побажання рідним і близьким, щедре частування гостей та побажання статків у наступному році.
Активну участь взяли діти у запропонованих бібліотекарем конкурсах на кращу щедрівку та колядку. Самими активними щедрувальниками були Кольцова Наталія, Супрун Вікторія і Дерюга Яна. А кращі колядки виконали  школярі - діти Роменський Олег, Коваленко Андрій та Нерсесян Тигран.
Зустріч у бібліотеці пройшла у веселій, теплій атмосфері. Залишилися задоволені як дорослі, так і діти.
З початком Нового року аж до Водохрещі Україна щедро величає піснею людину, її працьовитість, честь, порядність.
Особливо активно це відбувалося на Маланки. Цього вечора лунали щедрівки і в Єрках. Через усе село пройшли щедрувальники з головними героями дійства: Маланкою (Купенко Владислав), Козою (Сухина Олександр), Лікарем (Таран Євген). Завітавши до домівок односельчан, зичили їм міцного здоров’я, урожаю на нивах золотих, щоб життя було щасливим у майбутті. Цікаво пройшло дійство Кози, що за повір’ям має принести щастя і добробут.
Зачарували господарів сільських осель щедрівки у виконанні Купенко Аліни, Баришпольця Антона, Семенової Маргарити, Сухини Миколи, Шевченко Юлії, Будар Руслани, Цуркан Марини, Будар Євгенії.
Господарі з великою вдячністю обдаровували щедрувальників гостинцями. Адже гомінкі та веселі щедрівки створили в оселях односельчан неповторний, життєрадісний святковий настрій.
 

Людмила Роменська,бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки

Переглядів: 417 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz