ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 20:45

Головна » 2016 » Січень » 26 » Через Крути - в майбуття
16:37
Через Крути - в майбуття
 
 

29 січня - День пам’яті Героїв Крут

 
У довгій, тисячолітній історії українського народу є багато геройських сторінок. До них линемо ми щораз своїми думками, розгортаємо карту за картою, сторінку за сторінкою й шукаємо у них нашої слави й нашої сили, шукаємо у героїчних чинах найглибшої основи для відродження віри у нашу правду й нашу перемогу. Було багато величних історичних подій в Україні, та була подія, що займає окреме місце.
29 січня… Є така дата в нашій історії,яка нерозривно пов’язана зі словом Крути.
У сучасних суспільно-політичних умовах, коли Україна ціною власного життя, зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів виборює свободу і територіальну цілісність, пріоритетного значення набуває патріотичне виховання учнівської молоді та дітей на прикладах історії державотворення. Яскравий приклад тому події, що відбувались у 1918 році під Крутами.
З нагоди трагічної загибелі у бою під Крутами  працівники відділу обслуговування центральної районної бібліотеки організували в читальній  залі  відкритий  перегляд літератури « Крути – наша слава, наша історія» , щоб  привернути увагу нинішнього молодого покоління до самовідданого і жертовного подвигу, який здійснили українські юнаки під Крутами, 
 
 
 та провели годину історичної пам’яті «Під Крутами пішли в безсмертя». Бібліотекарі  відділу обслуговування розповіли присутнім про події, які передували Крутянській битві, про політику тогочасного уряду. Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її наголосивши на тому, що 29 січня 1918 року — це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації. Жертовності та героїзму Крут забувати не можна. 
Схилімо свої голова перед світлою пам’яттю тих молодих лицарів, які далекого січневого ранку заступили собою шлях ворогам на Київ в ім’я воскреслої сьогодні України.

Любіть Україну, як вірні сини,
Віддати життя їй готові,
Як юні сини, що життя віддали
Під Крутами всі, як Герої…
 
Тетяна Мостова , завідуюча відділом обслуговування читачів Миргородської центральної районної бібліотеки.
Переглядів: 356 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz