ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 08:06

Головна » 2016 » Лютий » 8 » Через віки з любов'ю
14:10
Через віки з любов'ю

До Дня Святого Валентина

 


Кохання — як вода,— плавке та бистре,
Рве, грає, пестить, затягує і топить.
Де палко — воно кипить, а стріне холод —
Стає мов камінь.

У цих словах великої поетеси Лесі Українки точно відбито природу одного з найвищих і найбільш таємних почуттів — людського кохання невичерпного та вічного, як саме життя.  Кохання — вогонь і лід, поезія і проза,  як пісня, без кінця та краю, що лине над безкрайніми степами: як біг струмка, як грім і блискавиця, як зірка, що вражає сміливця красою й простотою водночас.
Його сила облагороджує, робить людину добрішою і кращою, спрямовує на величні діла і героїчні вчинки, а іноді змушує тяжко страждати.
            Найкращими словами, що причаїлись у найпотаємніших глибинах сердець, передають закохані одне одному свої почуття, розповідають про радість і щастя, про тугу та біль. Саме кохання, любов — джерело творчого натхнення багатьох поколінь.
           До цієї одвічної теми завжди зверталися художники, скульптори, філософи, композитори. До кожного з нас рано чи пізно в душу заглядає кохання.
Кохання – це святе почуття, яке заслуговує на свій день, на своє свято. І таке найромантичніше свято є. 14 лютого весь християнський світ відзначає День Святого Валентина.
Завітав Святий Валентин і до читачів центральної районної бібліотеки.
Бібліотекарі відділу обслуговування підготували та провели свято кохання «Мелодія двох сердець», ознайомили присутніх з історією свята, розповіли легенди про Святого Валентина. Провели майстер - клас  із створення валентинок «І до мене приходить хвилина прекрасна». Користувачами бібліотеки були створені справжні неповторні дизайнерські шедеври, в яких вони не тільки втілили свої художні та декораторські вміння, а й розкрили свої думки та погляди на кохання.
            Також працівники бібліотеки у День Валентина запропонували всім відвідувачам привітати бібліотеку, взявши участь у акції «Зізнайся бібліотеці в коханні». Привітання та побажання усі бажаючі залишали на фліпчарті, який згодом перетворився на велику «валентинку». В читальному залі організували книжкову виставку «У світі почуттів є лиш один закон – принести щастя тому, кого кохаєш»  
на якій представлені одні з кращих творів українських і зарубіжних авторів, які писали чи пишуть про кохання. До Дня усіх закоханих бібліотекарі створили таку підбірку прозових і поетичних творів, які занурюють читача у світ цього таємничого почуття. На виставці представлені найдивовижніші історії кохання видатних людей. Серед них виділяється  книга:
Топської Н. Любов - наснага, любов - журба ... 

 Книга містить дванадцять новел — дванадцять історій кохання видатних українських письменників XVIII-XIX століття — Григорія Сковороди, Івана Котляревського, Євгена Гребінки, Тараса Шевченка, Леоніда Глібова, Марка Вовчка, Панаса Мирного, Івана Франка, Ольги Кобилянської, Михайла Коцюбинського, Павла Грабовського, Лесі Українки. Непрості долі великих людей — кожна зі своїми болями і радощами, зустрічами і розлуками, сподіваннями і розчаруваннями... Ця книга привідкриває завісу таємничості над особистим життям великих літераторів. І, що мене особисто більш за все приваблює, робить це дуже делікатно, без порпання у "брудній білизні" та смакування "сенсаційних" подробиць...

З Днем святого Валентина всіх вас! Із днем юності і кохання, молодості і краси! Кохайте і будьте коханими, адже це і є щастя!

Тетяна Мостова, завідуюча відділом   обслуговування  центральної районної бібліотеки

Переглядів: 310 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz