ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 16:23

Головна » 2020 » Березень » 19 » Читає Президент ! Читаю я! Читаємо ми!
17:24
Читає Президент ! Читаю я! Читаємо ми!
 
 
 
У фондах Миргородської центральної районної бібліотеки є книга Оксани Забужко — видатної української  письменниці, лауреатки Шевченківської премії (2019), а також численних нагород: фундації Антоновичів (2008), ордена княгині Ольги (2009), остання з яких — премія Центральної і Східної Європи Ангелус за найкращий роман року, виданий польською мовою («Музей покинутих секретів», 2013).
Цю книгу, в період карантину,  рекомендує Українцям, прочитати  Президент України . Він  закликав: "Будемо дивитися хороші фільми, читати хороші книги. Зараз, до речі, в соцмережах все питають один у одного, що подивитися або що почитати. Моя сьогоднішня рекомендація така: роман" Вцілілий "Чака Паланіка і" Музей покинутих секретів "Оксани Забужко»
З ім’ям Оксани Забужко пов’язують вихід сучасної української літератури на світову арену. Її твори перекладено у понад двадцяти країнах світу, екранізовано, інсценовано, покладено на музику.
                                          
                                              Забужко, Оксана
                                         
    Музей покинутих секретів: Роман. - К.: Комора 2019.  832 с.
 
 «Музей покинутих секретів» – роман Оксани Забужко, критики назвали шедевром, а авторку стали порівнювати з Достоєвським і Томасом Манном.
Це - сучасний епос сучасної України: родинна сага трьох поколінь, події якої охоплюють період від 1940-х років до весни 2004-го. Велика література і жорстока правда - про владу минулого над майбутнім, про кохання і смерть, про споконвічну війну людини за право бути собою.
Наскрізною темою в романі проходить думка про те, що дуже часто люди випадково відкривають деталі минулого своїх рідних і аж тоді з болем усвідомлюють, що нічого не знають про те, яким було життя їхньої бабусі чи дідуся, а вже й не спитаєш, бо найрідніші відійшли у засвіти.
Він – власник крамниці з антикваріатом, вона – відома журналістка. Вони кохають одне одного і разом прагнуть «докопатися до істини» в історії життя і боротьби двоюрідної бабусі Адріяна, Олени Довгань. Це роман про пам’ять роду, про те, що й досі в багатьох українських родинах обговорюють пошепки або воліють взагалі не згадувати – болючі сторінки спротиву ОУН, УПА заради вільного майбутнього України.
Актуальність  книги Оксани Забужко  сьогодні тільки зростає, тому що важливо пам`ятати уроки минулого, аби творити успішне майбутнє. Події в книзі відбуваються у двох часових паралелях: сучасність – журналістська діяльність Дарини, бізнес Адріана, трагічна загибель художниці Влади Матусевич; небажання Дарини порушувати принципи професійної діяльності, працюючи заради рейтингів, замовних матеріалів, викриття шахрайських схем та нечесних прибутків власника телеканалу; і у минулому – сни Адріяна про буденність, звитяги та втрати повстанської боротьби. Сни і дійсність тісно переплетені.
Тема зв`язку між поколіннями є однією із провідних в сюжеті книги. Після прочитання виникає бажання глибше дослідити історію своєї родини і дізнатися більше про ті «невидимі ниточки, які береже наша пам`ять».
Як свідчить досвід і час, боротьба за нову Україну продовжується й зараз на Сході нашої держави, а книга спонукає ще більше цінувати рідну Україну та її захисників, які щодня ризикують життям на фронті, аби ми з Вами, тут, на мирній Україні жили, працювали, займалися своїми важливими справами.
Кожен з нас творить власне майбутнє, і зміни настануть лише тоді, коли відповідальність перестане бути страхом,  а стане мотивом до активних дій, заради змін на краще.
 
Скачати, або прочитати книгу онлайн ви можете на  таких  інтернет ресурсах:
              
                https://www.litmir.me/bd/?b=149085
                https://readli.net/muzey-pokinutih-sekretiv
                https://nemaloknig.com/book-153895.html
Переглядів: 230 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz