ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 05:19

Головна » 2020 » Серпень » 4 » Читайте ! Ретро - детективи Андрія Кокотюхи
11:39
Читайте ! Ретро - детективи Андрія Кокотюхи

 

 

У фондах Миргородської центральної районної бібліотеки є цікаві книги Андрія Кокотюхи  із нового циклу «Вигнанець».  

Майстер українського детективу Андрій Кокотюха цього разу вирішив вразити своїх читачів серією книжок про молодого сищика Платона Чечеля, якого переслідує імперська влада і який приватно розслідує різноманітні справи.

Кокотюха А.А.

 

Вигнанець і чорна вдова/ Андрій Кокотюха; обкл. О. Скворчинської. Х.: Віват, 2019. – 304 с.

 «Вигнанець і чорна вдова» - це перша книга із п’яти запланованих автором, яка  знайомить читачів із самим персонажем та його оточенням, і, зокрема, умінням потрапляти у найрізноманітніші халепи і виплутуватися із них. Це історичний детектив, події якого відбуваються навесні 1909 року. Центральний персонаж циклу, молодий київський слідчий Платон Чечель може майстерно розплутати самий загадковий злочин. Однак, саме таланти молодого криміналіста і зробили його вигнанцем: близькі до імператора кола не змогли простити Платону Чечелю того, що серійною маньячкою, які він викрив, виявилась донька таємного радника з Петербурга. Будучи поза законом і в розшуку Чечель має виконати надзвичайно складне завдання і встановити, хто став винуватцем смерті мільйонера фон Шлесера.

 Автор використовує класичний прийом детектива: коло підозрюваних обмежено рідними і близькими загиблого і встановити, хто з них дав мільйонеру смертельну отруту - це для молодого слідчого не тільки можливість покарати винного і врятувати невинних, але і шанс врятуватись самому, адже до кола підозрюваних вищі чини Київської поліції зараховують і свого колишнього колегу, тепер вже опального.

Рекомендую «Вигнанця і чорну вдову» всім шанувальникам історичного детективу. Ви не пожалкуєте втраченого часу.

Кокотюха А.А.

 

Вигнанець і навчена відьма/ Андрій Кокотюха; обкл. О. Скворчинської. Х.: Віват, 2019. – 304 с.

            «Вигнанець і навчена відьма» - другий роман нового ретро - детективного циклу сучасного українського письменника Андрія Кокотюхи. З часу, про який йшла мова в першому романі «Вигнанець і чорна вдова», пройшло майже два роки. Однак наш герой, колишній київський слідчий Платон Чечель продовжує залишатись у немилості високопосадовців і змушений напівлегально проводити свої розслідування. На цей раз перед нами Полтавщина початку ХХ століття - саме місто, тихе і провінційне, і села навколо, де панують забобони і віра в потойбічне.

 Жертвою таких забобонів стає панночка Олеся, яку місцеві селяни з незрозумілою затятістю вважають відьмою і звинувачують у всіх своїх бідах - від негоди до мору худоби. Молода поміщиця цілком собі самостійна в усіх сенсах: кульгава від народження, вона не сподівається на щасливий шлюб, тому готова сама опікуватися маєтком і навідріз відмовляється його продавати. Звісно, саме в цьому і криється причина всіх проблем. Тож Платону Чечелю випадає нелегке завдання: розібратись у хитросплетінні навколо панночки, а після її загибелі знайти і покарати винних. Роман написаний дуже легко, сюжетна лінія тримає читача в постійній напрузі, підозра у лиходійстві падає то на одного, то на другого місцевого жителя. І як повинно бути в хорошому детективі розв’язка роману розставить всі крапки над «І» і логічно пояснить всі до цього часу незрозумілі події і вчинки героїв роману.

 З нетерпінням і жагою буду чекати нових пригод Чечеля.

 

Тетяна Мостова, завідувачка відділом обслуговування Миргородської ЦРБ

Переглядів: 309 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz