ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 00:11

Головна » 2017 » Травень » 11 » День Європи – символ спільних цінностей
15:21
День Європи – символ спільних цінностей
 
 
             День Європи – символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах, спільної історії всіх націй та спільного мирного та щасливого майбутнього жителів нашого континенту. Одним із основних чинників сучасної освіченої, інтелектуальної,  культурної особистості є високі почуття миролюбства, толерантності, добра, взаєморозуміння, солідарність і духовна єдність між людьми різних народів, поглядів, переконань.   
День  Європи поступово стає справою державного значення і відіграє неабияку роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в дружній європейській сім’ї народів. Працівники центральної районної бібліотеки уже розпочали підготовку до цього свята . На будинку бібліотеки відсьогодні  майорять два прапори – прапор Євросоюзу та  державний прапор України .
 
 
Напередодні свята в центральній районній бібліотеці, з метою розширення знань з питань європейської інтеграції, отримання нової інформації про європейські країни, провели ряд заходів, а саме: годину цікавих повідомлень «Цікаві факти про Євросоюз». Бібліотекарі відділу обслуговування розповіли  про історію створення Європейського Союзу та теперішній геополітичний стан ЄС. Під час заходу присутні ознайомилися з мультимедійною  презентацією  «Найменші країни Європи».
Багато цікавого, невідомого, загадкового, що таїть в собі Європа побачили та почули  під час віртуального етнокруїзу «Hello,Європа».  Присутні мали нагоду долучитись до спільної історії всіх націй та народностей континенту, ознайомитись зі звичаями, традиціями, обрядами та національними стравами різних європейських країн, з цікавою багатожанровою літературою країн Європи – пірнути в  невичерпне джерело духовної культури континенту.
 
 
Також відвідувачів ознайомили з інформаційним дайджестом «Полтавщина – шлях до Євроінтеграції», який був виготовлений бібліографом І категорії Маргаритою Каймаковою. На закінчення заходу присутні  прослухали Гімн Євросоюзу «Ода радості» з 9-ої симфонії Л.Бетховена.
Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
 
Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування Миргородської центральної
районної бібліотеки
Переглядів: 523 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz