ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 06:01

Головна » 2016 » Березень » 2 » День рідної мови.
17:48
День рідної мови.
 
                            
 
Міжнародний день рідної мови - відносно молоде свято. До календарів усього світу воно ввійшло у1999 році. Мова – це не лише засіб спілкування, а й спосіб вираження культури і знань людини, її патріотизму, мудрості, поглядів і переконань,її приналежності до певної нації, народу, держави.                                        
Багато нового та цікавого про рідну мову дізналися  учні 5-9 класів в ході     пізнавальної години «Диво, створене людиною», яку приурочила бібліотека До Міжнародного дня рідної мови.
 З великим інтересом слухали діти розповідь бібліотекаря про розмаїття національностей і народностей в Україні. Зокрема, діти дізналися, що населяють її представники 130 національностей і народностей. І всі вони шанують і бережуть свої традиції, культуру, історичне минуле, рідну мову.
Щирий подив у присутніх на заході викликав факт, що в усьому світі налічується більше шести тисяч мов, якими спілкуються мільйони людей. А найбільше здивувало дітей  повідомлення  бібліотекаря про те, що є й такі мови, якими розмовляють лише декілька осіб. З метою збереження мов уряди різних держав об’єдналися і розробили спеціальний документ – Європейську хартію регіональних мов або мов меншин. Вона покликана захистити право кожної людини спілкуватися своєю рідною мовою і вберегти її від вимирання.                                         
 Наша чарівна українська земля породила співучу, барвисту, розкішну мову, якою написано безліч чудових творів, поезій,пісень. Цього дня у бібліотеці свої улюблені вірші рідною мовою декламували: Аліна Шульга, Максим П’ятниця, Олег Роменський, Іван Бережненко, Олександра Геращенко та Іван Супрун.
 Із задоволенням діти прийняли запрошення бібліотекаря взяли участь у міні – грі «Чарівна мандрівка до Країни Мови».                                                                                                                     Проведений захід допоміг юним користувачам усвідомити, що мова – це цінний дар, який даний людству, і всі ми маємо добре знати, любити й шанувати свою мову.                                                   
                  Людмила Роменська
бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки
Переглядів: 390 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz