ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 20:00

Головна » 2015 » Грудень » 9 » До ближнього з любов'ю і добром
17:54
До ближнього з любов'ю і добром
 
                       
Милосердя, доброта… Ще з давніх часів благодійність була в традиціях нашого народу. Цілком природним і закономірним завжди вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, порятувати хворого чи каліку. З кожним роком все більше зростає значення роботи бібліотек з людьми, що потребують особливої уваги суспільства.
Саме тому чергове навчання працівників публічних бібліотек району було  присвячене ролі бібліотек в соціальній реабілітаці дітей з фізичними вадами. Відкрила його начальник відділу культури і архіву Миргородської райдержадміністрації Наталія Халдай. Вона підвела підсумки роботи бібліотек у поточному році та відзначила грамотами та подяками кращих працівників.
 
 
Директор централізованої бібліотечної системи Ніна Бер’якіна ознайомила учасників семінару з передовим досвідом роботи бібліотек Полтавщини. Кращому засвоєнню інформації сприяло застосування  сучасного мультимедійного обладнання.
Бібліотекарі добре усвідомлюють, що головне завдання у роботі з дітьми з обмеженими фізичними можливостями – прагнути дати їм можливість позбавитися комплексу неповноцінності, щоб вони відчули себе повноправними членами громади. На активізацію роботи бібліотек по обслуговуванню дітей з особливими потребами націлила присутніх заступник директора ЦБС Валентина Зінченко. Її виступ продовжила та доповнила провідний методист центральної районної бібліотеки Валентина Оврах.
 
 
Чимало бібліотек мають досвід роботи з цією категорією користувачів. Працівники Хомутецької, Ромоданівської, Кибинської, Слобідської та інших бібліотек взяли активну участь у засіданні «круглого столу».
 
 
В ході нього обговорювалися особливості роботи бібліотек з організації читання дітей з обмеженими можливостями, форми і методи спільної діяльності бібліотек і сім’ї з метою соціальної реабілітації дітей з особливими потребами, координація діяльності бібліотеки з державними організаціями, які ведуть роботу з цією категорією населення.
Наприкінці семінару бібліотечні працівники взяли участь в анкетуванні, яке дозволить краще спланувати методичну роботу центральної районної бібліотеки на наступний рік.
 
Валентина Оврах, провідний методист Миргородської ЦБС.
Переглядів: 393 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz