ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 15:07

Головна » 2017 » Березень » 10 » Добровольці – воїни світла
16:15
Добровольці – воїни світла
 
У всі часи протягом багатьох років, а то і століть відбувалися події, які показували виняткову сміливість і відвагу українських добровольців, що вставали на захист України. За збереження кордонів рідної держави, не боячись сильного противника, вставали справжні патріоти, які демонстрували справжню мужність в важкі часи для своєї Батьківщини.
Добровольці… Ті, хто стали солдатами, тому що того вимагав борг – боронити рідну землю від ворога. Їх подвиг врятував країну. Вони пройшли пекло найтяжчих бойових операцій: Широкине, Іловайськ, Мар’їнка, Донецький аеропорт…
Іменами добровольців, що віддали на фронті свої життя, називають вулиці та проспекти українських міст.
З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих батальйонів та на підтримку ініціативи громадськості 17 січня 2017 року Верховною Радою України прийнято Постанову № 1822-VIII «Про встановлення Дня українського добровольця»
До Дня українського добровольця в центральній районній  бібліотеці 10 березня працівники відділу   обслуговування підготували і провели патріотичну годину «Гідності революцію герої творили, волю свою й незалежність вони боронили», на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
Провідний бібліотекар Юлія Кондратенко розповіла  присутнім на заході, що цього року вперше відзначають День українського добровольця. Саме 14 березня 2014 року понад 500 бійців самооборони Майдану вирушили на полігон у Нові Петрівці під Києвом для проходження військової підготовки та подальшої участі у воєнних діях Донбасу, боронити незалежність України, та стали ідеологічною основою нової української армії. Так розпочався добровольчий патріотичний рух першого батальйону.
Всі бажаючі мали змогу ознайомитися з переглядом літератури «Від Революції Свободи до Революції Гідності», на якому представлені твори, що відображають події 2013-2014 років.
 На закінчення заходу переглядаючи документальний фільм «98 днів Революції Гідності», користувачі бібліотеки побачили кадри нелегкого шляху українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській, загинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.
День українського добровольця стане однією з основ, на якій будуть зростати і гартуватися нові покоління вільних українців.
Мужності і відваги українським захисникам, добровольцям надала і  акція «Підтримай бійців АТО», яку організували працівники Миргородської бібліотечної системи. 
 
 
У ході акції найбільш активними були працівники В. Будаківської, Остапівської, Слобідської, Бакумівської, Черевківської, Кибинської, Шахворостівської, Єрківської, Попівської, Зуєвецької, Гаркушинської Дібрівської, Солонцівської сільських бібліотек. Зібрані речі , продукти тривалого зберігання, медикаменти, засоби особистої гігієни були передані через волонтерів нашим захисникам . Всі речі передані через волонтера, в минулому учасника бойових дій в Афганістані, Геннадія Кудінова.
 
 Ми переконані, що підтримуючи наших добровольців  разом, ми обов’язково переможемо, і в Україну прийде очікуваний мир. Працівники бібліотеки вважають ,що День добровольця,    стане символом справжнього об’єднання усіх «людей доброї волі», які захищають Україну та допомагають зміцнювати обороноздатність нашої армії.
В нашій пам’яті зберігаються усі подвиги багатьох поколінь українського народу, їх безмежна відданість і любов до рідної землі.
 
Тетяна Мостова,  завідуюча відділом обслуговування Миргородської центральної районної бібліотеки 
Переглядів: 372 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz