ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 14:24

Головна » 2016 » Березень » 9 » «Є в Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема»
14:57
«Є в Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема»
 
 
                                        Щовесни, коли тануть сніги,
                                        І на рясті просяє веселка,
                                        Повні сил і живої снаги,
                                       Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.
           9 березня минає 202 роки від дня народження, великого сина українського народу Т.Г. Шевченка. Ім’я якого знає і шанує вся Україна.
Гострі пекучі терни слало життя на дорозі Шевченка, доля провела його через кріпацтво, неволю і заслання до вершин світової поезії і слави. З самого дитинства супроводжують нас його вірші - музичні й акварельні, природні, як шелест вишень і шерех ранкових очеретів, як колискова матері і задушевна пісня. Часто коли читаєш його твори, на очі навертаються сльози. Але вони не обеззброюють, не пригинають до землі- вони очищають. Всесвіт поета – це життя українського народу. Його минуле, сучасне і майбутнє. Геніальний кобзар створював навколо себе таке потужне, силове поле поезії, думки і почуття, що шари народного життя охоплювали його, як величезний магніт.
У рамках відзначення річниці великого поета Біликівська сільська бібліотека спільно з будинком культури провела музично літературний вечір «Шляхами долі Кобзаря» В бібліотеці організована книжково – ілюстративна  виставка «Є в Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема». Учні читали поезії поета, які давно стали духовним станом українського народу. Згадували його непросте життя, але це не зломило його любов до України. Він був сином мужика і став володарем в царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури.
Найбільша пам’ять про великого Поета  в наших вдячних серцях. З першого і до останнього подиху шануємо ми поезію Шевченка, вона записана вічністю в наших генах.
 
        Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу
Переглядів: 387 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz