ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 18:24

Головна » 2016 » Червень » 15 » Екологічна експедиція
11:24
Екологічна експедиція
 
    Екологія стає не тільки головною темою в роботі бібліотеки, а й тим пріоритетним напрямком, який визначає всю її діяльність. З перших кроків екологічного виховання бібліотека підтримує тісні зв’язки зі школою, зокрема, влітку проводить роботу у пришкільному таборі.
            Однієї погожої днини до відпочиваючих у літньому оздоровчому таборі «Сонечко» дітей завітала завідуюча сільською бібліотекою разом зі своєю помічницею, однією із активних користувачок, ученицею 7-го класу місцевої школи Савчук Юлею. Метою їх відвідин було залучити юних зубівчан до участі у екологічній експедиції «Ти – в природі, природа – в тобі», у ході якої дати корисну, пізнавальну інформацію про об’єкти природи, сприяти вихованню у дітей екологічної культури.
            Ознайомлення їх з природою розпочиналося з лісу. Спочатку діти з великим інтересом послухали оповідання  В.Сухомлинського «Все в лісі співає», яке прочитала їм бібліотекарка. А згодом вона разом із Юлею ознайомила дітей з окремими породами дерев, кущів та трав, що ростуть в лісі. Зокрема, вони відкрили для себе чимало цікавого  про березу, дуба, ялинку, шипшину, барвінок, мати-й-мачуху. Кращому засвоєнню дітьми інформації про барвінок сприяла легенда про нього, яку розповіла Юля.
 А ще були прочитані вірші про берізку, барвінок, ялину.
Пожвавлення серед дітей викликало розгадування загадок про дари лісу, у ході якого особливо активними були Даценко Іра, Щербак Артем та Десятун Настя. Юні любителі природи також пригадали вірші та пісні про дерева. Зокрема, прозвучала пісня про березу та «Ой, на горі два дубки». Завершилася зустріч переглядом відеофільму, який сприяв розширенню знань дітей про ліс.
Сільська бібліотека і надалі шукатиме ефективні форми і методи роботи по екологічній освіті юних користувачів.
 
 
 Ольга Кваша, завідуюча Зубівською сільською бібліотекою
Переглядів: 360 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz