ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 06:54

Головна » 2016 » Травень » 6 » "Єрківчанка" - Великодні посиденьки
14:49
"Єрківчанка" - Великодні посиденьки

Під дзвони Великодні хай квітне ваша доля! 

Співає жайворон з небес:                                                                                                            -Христос Воскрес! Христос Воскрес!                                                                   У небо дзвін гуде з села:                                                                                                             -Христос Воскрес! Йому хвала!                                                              

В проміннях сонячна блакить:                                                                            -Христос Воскрес! Його хваліть!                                                                           Дзюрчить струмок – весняний дзвін:

-Воскрес Христос – Господній Син!                                                                Радіють діти у вінках:                                                                                                                       - Христос Воскрес на небесах!                                                                            

 І вся земля, мов той вінок,                                                                                                                         з чудесних трав, дітей, квіток…          

 І в серці радість через край:                                                                                                          воскресли поле, річка, гай,      

 і  лине пісня до небес:                                                                                            -Христос Воскрес! Христос Воскрес!  

               Цим чудовим віршем Катерини Перелісної розпочалося чергове засідання клубу дозвілля для жінок «Єрківчанка». А пройшло воно у формі  Великодніх посиденьок у Єрківській сільській бібліотеці. Всі гості завітали до бібліотеки із власноруч випеченими пасками. Бібліотекар розповіла про одне із найбільших християнських свят Великдень та традиції  відзначення.
 
 

Тисячолітня назва його означає свято Воскресіння Ісуса Христа. Воно символізує радість з приводу перемоги Ісуса Христа над смертю та вічним забуттям. У цей день багато християни ідуть до церкви і повертаються додому з великою радістю, несучи кошик «свяченого». Родина урочисто сідає за стіл. Основними обрядовими пасхальними стравами є паски, крашанки, ковбаси та сало. А здобною окрасою великоднього столу є паска.

              Лідія Купенко, Ганна Ступка, Ганна Байдіна, Валентина Сергієнко ,  Галина Прященко, Марія Канцібер, Галина Шапочка, Надія Баришполець та Марія Оврах поринули в  спогади про святкування Великодня в свої дитячі роки.     Чудовими рецептами своїх пасок поділилися Настя Данилевська, Віра Ребрик, Ганна Мащенко, Ганна Баришполець, Любов Ярошенко,Тамара Джунь, Ніна Крицька, Тетяна Чоботаренко та Світлана Кузьміна. Із захопленням всі присутні переглянули віртуальну виставку робіт світлин Галини Рибалко. А потім ще не одну годину линули пісні у виконанні всіх присутніх,  які відлунювалися по всьому селу.                                    
 

Людмила  Роменська, бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки - філіалу       

Переглядів: 409 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz