ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 21:03

Головна » 2017 » Березень » 16 » Єрківські вареники - бійцям Сходу
17:38
Єрківські вареники - бійцям Сходу
 
 
В селі Єрки, в школі у їдальні - акцію проводимо сьогодні ми!
Щоб вареники на Сході скуштували, наші з вами Воїни-сини..
Хай усі бійці живі й здорові будуть - їм бажають Єрківські мами..
Щоб війна скоріше закінчилась і додому повернулись всі сини!!!
                                                                                         Світлана Носенко
14 березня весь український народ вперше відзначає День українського добровольця. В цей день ми вшановуємо героїзм найкращих синів і дочок України, які добровільно стали на захист Вітчизни та врятували Незалежність України.
За ініціативою Ярмаківської сільської голови Світлани Носенко, завдяки спонсорської допомоги директора приватного підприємства ім. Зубковського Володимира Тарана, вмінням організаторським здібностям бібліотекаря Єрківської сільської бібліотеки Людмили Роменської в цей день була проведена акція «Єрківські вареники – бійцям Сходу».
 
Жителі села Єрок неодноразово допомагали нашим бійцям, які боронять територіальну цілісність країни: продуктами харчування, теплим одягом та предметами першої необхідності. Цього разу, Світлана Іванівна запропонувала порадувати наших захисників улюбленою українською стравою – варениками. Адже скуштувавши їх, хлопці відчують домашнє тепло та мамину турботу.
 
Єрківчани не залишилися байдужими, продемонстрували згуртованість і великодушність та активно підтримали акцію. З усіх куточків села до шкільної їдальні поспішали жителі з кухонним приладдям, начинками для вареників, кефіром та засмажками. В цю страву жінки вкладали все своє тепло, материнську любов, світлі думки та українську пісню. Дуже приємно, що до заходу долучилися люди різного віку. Володимир Корнійович забезпечив учасників мукою.
Вмілими руками вимішували тісто Ганна Байдіна, Тамара Джунь, Валентина Баришполець та Людмила Роменська. А вправні пальці Ганни Баришполець, Ніни Крицької, Світлани Оврах, Тамари Ребрик, Тетяни Роменської, Ганни Ступки, Ніни Ющенко, Аліни Купенко, Ольги Канцібер, Ганни Москаленко, Ольги Зубковської та Тетяни Бокатової наліпили майже тисячу вареників, які по домашньому приготували Тетяна Чоботаренко та Галина Шапочка. Начинками для вареників та кефіром допомогли Марія Канцібер, Наталія Дарюга, Оксана Моренко, Яна Мащенко, Михайло Оробець, Ганна Мащенко, Світлана Носенко та Іван Сухина.
 
Вареники, улюблену страву всіх чоловіків, єрківчани передали волонтерам Сергію Бакалу та його побратимам, які відвезуть їх тим, кому зараз найтяжче – воїнам в зону АТО.
А ще передали бійцям найщиріші побажання міцного здоров’я, щоб мир запанував на нашій Україні та найскорішого повернення в свої родини.
Людмила Роменська, бібліотекар І категорії Єрківської сільської бібліотеки.
Переглядів: 400 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz