ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 19:06

Головна » 2016 » Вересень » 13 » Герой нашого часу
10:05
Герой нашого часу
 
           Кожна епоха має своїх героїв. Немало їх серед нас  у цей непростий і тривожний час. Надзвичайно скромні вони мужньо і самовіддано захищають країну, примножують її добробут, сіють хліб і гідно виховують патріотів нашої Вітчизни. Все своє трудове життя віддав педагогічній праці наш односельчанин Вітенко Іван Якович, якому присвятив свою електронну презентацію користувач Гаркушинської  сільської бібліотеки, учень десятого класу сільської ЗОШ І-ІІІ ступенів навчання Олег Корпан. Ця творча робота була підготовлена і подана на ІІ тур обласного дитячого конкурсу електронних презентацій «Герой нашого часу», який спрямований на збереження та передачу молодому поколінню соціального досвіду і духовного багатства українського народу. 
Вчителя, педагога здавна поважали в народі, адже він дає своїм вихованцям старт у доросле життя. Він вічний, адже часточки його серця живуть у його учнях. Саме таким педагогом з великої букви є Іван Якович Вітенко,  ветеран педагогічної праці, людина з добрим і щирим серцем, шанована не лише у селі, а і в районі. Завдяки його організаторським здібностям, як директора, у селі свого часу була збудована нова школа.
 

 Він зібрав і згуртував навколо себе чудовий педагогічний колектив. За багаторічну роботу виховав і випустив на широку життєву дорогу чимало учнів, які згодом стали здібними спеціалістами і чудовими людьми.
З метою вшанування нашого односельчанина бібліотека спільно з будинком культури провела вечір-портрет «Герой нашого часу». Окрім самого «винуватця свята», завітали на нього педагоги села, учні одинадцятого класу і випускники сільської школи.
Сільський бібліотекар розповіла про вагомий внесок Івана Яковича у розвиток сільської школи і в цілому села. Присутні на заході переглянули  електронну презентацію Олега Корпана, яка отримала схвальні відгуки.

Більше тридцяти років пропрацювала пліч-о-пліч з Іваном Яковичем заслужений працівник педагогічної праці Ольга Іванівна Шабатько.

 


 Звернувшись зі щирими словами до свого колеги, вона зазначила, що він не лише талановитий педагог, чуйна людина, а ще й має неабиякі поетичні здібності. Затамувавши подих, слухали присутні написані від щирого серця поетичні твори, продекламовані автором. Опісля до нього із запитаннями звернулися старшокласники. Їх цікавило, коли був написаний перший вірш, який епізод із педагогічної практики найбільше запам’ятався. І полилася щира відверта розмова … На її  завершення ветеран зазначив, що головним покликанням його життя є все ж таки не поезія, а педагогічна праця.
Чимало теплих слів було сказано на адресу Івана Яковича і громадським активістом села, ветераном педагогічної праці і постійною користувачкою бібліотеки Поліною Григорівною Сирбо.
Неможливо порахувати, скільки випускників має за свою багаторічну працю Іван Якович. 

Деякі з них Яніна Вовк, Наталія Гаряжа і Оксана Крутченко завітали на захід, щоб звернутися до улюбленого вчителя зі словами вдячності. А Яніна Вовк завершила всій виступ такими поетичними рядками:
                        Спасибі щире Вам сьогодні,
                        Низький аж до землі уклін
                        За творене щоденне диво,
                        Дзвінка шкільного передзвін.
                                   Спасибі Вам за розуміння.
                                   Підтримку і веселий жарт.
                                   За добре і повчальне слово,
                                   За перший досвід і за гарт.
                        Бажаємо миру і світлої долі,
                        Запалу, енергії, сили доволі,
                        Творчого вогнику, віри й наснаги,
                        Щирості серця, людської поваги.
 
 
 
                      Віра Глеба, бібліотекар Гаркушинської сільської бібліотеки
Переглядів: 460 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz